Kivis-ananászos bólé recept
A Kivis-ananászos bólé hozzávalói:6 kivi
1 ananász
500 ml ananászlé
500 ml narancslé
200 ml citromlé
2 üveg (0, 7 l / üveg) száraz pezsgő
1 tasak Vanillincukor
A Kivis-ananászos bólé elkészítési módja:
A kiviket meghámozzuk, négy részre vágjuk és felszeleteljük. Az ananászt meghámozzuk, a középső fás részt kivágjuk, és a gyümölcshúst kis kockákra aprítjuk. A gyümölcsöket a lehűtött gyümölcslevekkel és a vanillincukorral együtt egy bólés tálba öntjük. Tálalás előtt felöntjük a két üveg pezsgővel.
Ha gyerekeknek készítjük, alkoholmentesen is nagyon finom a bólé. A két üveg pezsgőt helyettesíthetjük megfelelő mennyiségű gyömbéres üdítővel, vagy gyermekpezsgővel is. A pezsgő hozzáadása előtt a bólét 1 napig hűtőszekrényben is tárolhatjuk. Így a gyümölcsízek jól összeérnek, a frissítő még harmonikusabb ízű lesz.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2013. júl. 20. 08:13
A kivis-ananászos bólé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.