Kisfiam kukija viszket folyamatosan mit ajánlotok rá? Hétvégén orvos nincs, mit csináljak? (tudásbázis)
Hétvégén is van orvos.Kórház,gyermekügyelet.
Erre nem lehet fogni.
Tévedsz, gyerekeknek is adják! Az én fiam is kapott.
Ettől függetlenül a topicindító kérdésére válaszolva, én nem kennék rá semmit, ügyeletnek kell lennie hétvégén, holnap reggel első utam oda vezetne a gyerekkel.
ez a hivatalos gyógyszer ismertetője
NE HASZNÁLD szerintem a fiad ku...ra
sima popsikenőccsel probáld 2 nap alatt helyre teszi, ha nem akkor meg hétfőn doki
A Ftorocort kenőcs mérsékelten erős hatású kortikoszteroidot (mellékvesekéreg-hormon) tartalmazó, bőrgyógyászati alkalmazásra szánt gyógyszer.
A kenőcs egyes bőrbetegségek (pl. az ekcéma, és a pikkelysömör bizonyos formái, allergiás bőrgyulladás) helyi kezelésére szolgál.
2. TUDNIVALÓK A FTOROCORT 1 MG/G KENŐCS ALKALMAZÁSA ELŐTT
Ne alkalmazza a Ftorocort 1 mg/g kenőcsöt
- ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagra vagy a Ftorocort 1 mg/g kenőcs bármely más összetevőjére
- baktérium, ill. vírus (pl. herpesz, bárányhimlő, övsömör) okozta, és/vagy gombás eredetű bőrelváltozásokra vagy élősködők okozta fertőzésekre (pl. rühösség);
- tuberkulotikus bőrelváltozásokra
- fekélyes bőrelváltozásokra, sebekre;
- pelenka okozta kiütésekre;
- arcra (pl. pattanások kezelésére, arcvörösség esetén);
- száj körüli bőrelváltozásokra;
- a bőr száraz, pikkelyes hámlására;
- a szem és a szem környékének (pl. szemhéj) kezelésére;
- fiatalkori, talpon jelentkező bőrbetegségekre;
- emlő területén, közvetlen szoptatás előtt;
- 1 éves kor alatt.
A Ftorocort 1 mg/g kenőcs fokotott elővigyázatossággal alkalmazható
- ha gyermek és fiatal felnőtt kezelésére használják. Gyermekeknek csak kivételesen rendelhető. A kezelés időtartama - ha az orvos másképp nem rendelkezik - lehetőleg az 5 napot ne haladja meg.
A tartós és folyamatos kezelést a bőrsorvadás veszélye miatt, korra való tekintet nélkül kerülni kell. Nagy felületen és különösen zárt kötés alatt, valamint a testhajlatokban fokozódik a felszívódás, amely a mellékvesekéreg működésének gátlását okozza. Gyermekek kezelésekor ez a gátló hatás nagyon gyorsan kialakul.
A fellazult szarurétegen keresztül a kórokozók - elsősorban a gennykeltők - jobban behatolnak. Így különféle gennyes bőrelváltozás léphet fel a kezelés folyamán, amelyek fertőtlenítőszeres lemosásokkal hamar megszüntethetők. Sarjadzógombás folyamatok is előfordulhatnak. Ritkán a zárt kötés alatt bevérzések is jelentkezhetnek. Azonos területen huzamosabb ideig alkalmazva bőrsorvadás, a bőr elvékonyodása alakulhat ki, különösen fiatal egyéneken.
Idős betegek a szükséges legkisebb mennyiségben és rövid ideig alkalmazhatják.
Pikkelysömörben a szteroidok helyi alkalmazásának több kockázata is van (pl. visszaesés a kezelés után, az ismételt adás következtében a hatásosság csökken, illetve a bőr védő szerepének meggyengülése miatt megnő a helyi és az egész szervezetre kiterjedő mellékhatások gyakorisága).
Szia,
a betadinnal mosogasd, azzal nem árthatsz. Nekünk volt vesével, húgyutakkal gond, és akkor a doki mondta. Gombára is segít valamennyit.
Szia!
A kamilla jó ötlet egy kis ülő fürdő.....Betadin krém,a patikába vény nélkül lehet kapni,aztán hétfőn orvos!
kamillatea nagyon jó rá,inni is,és ecsetelni vele,meg mosogatni,ülőfürdőbe is jó!átmenetileg,míg nincs doki!és ebbe a melegbe sűrűn mosogatni,felhúzni a bőrt,és jól kimosni naponta többször!lehet csak a melegtől van!aztán irány a doki mihelyt lessz!!
egy próbát megér!jobbulást:)
Ha doki néni nincs is de csörrents rá a védőnőre .
lehet az valamilyen gombásodás is de az is lehet hogy ki volt csípve és most gyógyul és az is viszket .
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak hétvégente, ha teljesen egyedül vagyok? Barátnők nem mindig érnek rá, barátom meg nincs.
- SOS! 8 hónapos kisfiam rosszul van, bedugult az orra, nem kap levegőt, nem tud aludni, hiába szívom le neki. Most mit csináljak vele?
- 19 hós kisfiam össze-vissza ver. Mit csináljak vele?
- Hétvégén bulizni voltam a volt pasim haverjaival, az egyik a "barátnőm" barátja... tanácsot kérek, most mit csináljak?
- Mit csináljak, hogy a kisfiam ne ébredjen fel éjszaka a cumi hiányára?
- Mit csináljak a hétvégén? Töltsem a barátnőmmel, vagy fogadjam el az alkalmi melót?