Kinek mikor kezdett járni a babája? (Segítséggel-ha fogtátok a kezét) (beszélgetés)
3 gyerek
Az első 9 hósan állt fel, kapaszkodva járni 10 hósan kezdett. Állandóan azt akarta, hogy kézen fogva vezetgessük. 11 hósan kezdett járni. A kézen fogva vezetgetésről később olvastam, és mondta ortopédián a szakorvos is, hogy nem tesz túl jót. Hamar rászoknak, és megterheli az izmait (nem véletlen, hogy még nem jár önállóan) ráadásul egy rossz egyensúlyhelyzetet tanulhat meg. A nagylányom nagyon sokat esett, mindig előre (ugye előre dőlt, ahogy vezetgettük) és a kezét sem tette ki nagyon sokáig. Ehhez valószínűleg köze volt annak, hogy vezetgettük.
A két kicsivel már nem követtem el ezt, 11 hósan kezdtek járni önállóan, előtte nem volt vezetgetés egyáltalán. Egy barátnőm is sokat vezetgette a babáját, úgy 10 hós korától. 14 hósan indult el, nagyon nehezen. Előredőlve szaladt akkor is, ő is rengeteget esett ebből kifolyólag.
12 hónaposan totyogott úgy,hogy fogtuk a kezeit.
Önmagától segítség nélkül 14 hónaposan indult el.
10 hónaposan kapaszkodott fel az ágy szélén állásba.
12 hónaposan mindkét kezét fogva elkezdett totyogni.
13 hónaposan már elég volt az egyik kezét fogni.
14 hónaposan indult el egyedül ingadozva
15 hónaposan lett biztonságosabb a járás, ekkorra tudott már nagyobb távolságot (15-20méter) is megtenni.
(Nagyon nagy súlya volt, 10 hónaposan már 11 kilós volt.)
8-9hónaposan járt segítséggel a kislányom, de én egyrészt lustaságból :-), másrészt annyira nem is igényelte, de nem sokat sétáltunk kézen fogva segítséggel.
Aztán 10hónapos volt pont, amikor önállóan elindult, és azóta meg sem áll :-)))
Sziasztok!
Csenge 2007. május 26-án (9 hónaposan) állt fel először kapaszkodva, szeptember 8-án (1. szülinapja után 11 nappal) indult el egyedül. De azóta sem sétál, csak rohan. :-)
Csongor 2010. január 23-án (8 hónaposan) állt fel, kapaszkodva jön-megy.
Szia!
Szülinapja elött egy héttel indult el mi nemigazán vezetgettük.
Sziasztok.
A fiam (most 4 éves) 1 évesen kezdett elindulni, a lányom (15 hónapos) 8 hónaposan kézenfogva, és kb 10 hónapos volt, mikor egyedül ment. Rá egy-két hétre már szaladt :D
Egyébként Kengurucska fiacskáját Mátét követte egy-két hét késéssel :D
Most olvastam figyelmesebben...
Segítséggel már korábban is, 10 hónapos múlt mikor teljesen egyedül ment.
Egy ismerős kislány kapaszkodva 7 hósan járt, ha nem látom el sem hiszem.
Az én fiam még 7 hósan kezdett mászkálgatni. Most 14 hós, fogja a kezem és húz, hogy sétáljunk. De magától kapaszkodva jár még. Az idegeimre mennek, mikor mondják, hogy ez a nagy baba még nem jár? Szoktam mondani, ha elindul küldök egy képeslapot. :D
Pici fiam önállóan 10 hónaposan, de ő mindent korán csinált, nagyfiam 13 hónaposan kezdett önnállóan járni. A nagy szeretett kúszni mászni a kissebbik egy pillanatik sem kúszott.Gyereke válogatja.
A nagy 19 pici 17 éves most, és nem diszlexiás...
További ajánlott fórumok:
- Gyámhivatali határozat végrehajtása rendőrségi segítséggel! Hogyan zajlik?
- Szerintetek mennyi magányos ember lehet manapság? Hogyan ismerkednétek ha szinglik lennétek? Egyedül vagy segítséggel ismerkednétek?
- Hogyan fogyjak orvosi segítséggel?
- Fogyás sebészi segítséggel
- Mik a tapasztalatok a homeopátiás segítséggel fogyásról?
- 10 hónapos kisfiam másfél hete kezdett el csak ülni, a maszastól pedig még úgy tünik, elég messze van. Más babája is ilyen lusti?