Ki kell-e utazni Németországba, ha ki akar valaki jelentkezni az ottani lakcímről? (tudásbázis)
7. Krilion (válaszként erre: 3. - Guruljka)
2012. jún. 16. 23:15
Szóval ez jó ötlet volt, megtaláltam a hely honlapján a kijelentőlapot, amit ki lehet nyomtatni, és postázni. Köszi:)
6. Krilion (válaszként erre: 4. - Guruljka)
2012. jún. 16. 22:39
Ez viszont létezik, nem a szoc. időktől függ. :) Viszont egy EU-s állampolgárnak két lakcíme lehet, egy állandó és egy tartózkodási hely. Csak nem találtam a papíron a különbséget.
5. Krilion (válaszként erre: 3. - Guruljka)
2012. jún. 16. 22:37
Köszönöm. Az eljövetelkor sajnos nem tudott kijelentkezni, meg nem is hagyták volna... Megpróbáljuk megkérdezni.
4. Guruljka (válaszként erre: 2. - Krilion)
2012. jún. 16. 22:36
Nem tudom, Németországban van-e ilyen megkülönböztetés. Szerintem nincs. Nálunk is el lehetne törölni, a szoc. idők hagyománya, amikor a hatóság szerette tudni, merre jár az ember.
3. Guruljka
2012. jún. 16. 22:35
Ha tud az illető németül, meg kell kérdezni. Ezt az esetet nem találtam, de általánosságban egy héten belül ki vagy be kell jelentkezni.
Egyszerűbb lett volna az eljövetelkor, de az illetékes német hivatal biztosan válaszol egy e-mailre.
2. Krilion
2012. jún. 16. 22:09
Illetve honnan tudom meg, hogy ott ideiglenesre van-e bejelentve, vagy állandóra?
Köszi előre is!
1. Krilion
2012. jún. 16. 22:08
Sürgős!!! Ki kell-e utazni Németországba, ha ki akar valaki jelentkezni az ottani lakcímről?
További ajánlott fórumok:
- Magyarok Németországban
- 50 év felettiek jelentkezését várom nemtől függetlenül ismerkedjünk beszélgessünk.
- Közkívánatra 6. Pénzdíjas Fogyiverseny!!. Jelentkezzetek!!!
- Kismamaként Németországban:-)
- Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után jelentkezik-e valamilyen mellékhatás?
- Be kell-e jelentkeznem arra a lakcímre, ahova hazavinném a babát?