Ki fizessen az első randin? (beszélgetős fórum)
faxinak kellene alapesetben.
legalábbís én még nem láttam nőt fizetni.
Ha megértő lett volna, akkor már az elején elhitte volna, hogy beteg vagy, napolta volna a randit, és várt volna rád. Talán még egy gyógyuló kis apró ajándék is belefért volna.
Aki elrángat 38 fokos lázzal, attól mit lehet várni?
Nem érti meg, így ha összejöttetek is volna, lázasan is csinosíthatnád a lakást, meg főzhetnél neki... Jobb ez így.
Ha első látásra nem jön be a fiú, jobb ha közösen fizettek.
Később ebből nem lesz probléma és talán észre is veszi magát.
De ha bejön neked, akkor ő fizesse a számlát.
az a gond, h az ilyen fiúkkal nem érdemes foglalkozni. ebben a szituban rögtön megmutatkozott, h pitiáner, kicsinyes ember. az ilyen ember úgy indult neki ennek a kapcsinak, h össze fog jönni, szinte biztosra vette az egészet. és az idő eldöntötte, h mégsem így lesz. és mivel csalódott, vereségnek érezte az egész randit, és sértettségében ilyen alacsony szintre süllyedt le. és hogy miért? mert annyira szánalmas alak, h egy lányt befektetésnek érzett, és nem jöttek be a számításai, azaz elment a pénz, de a kamat elmaradt. bocsi a hasonlatért.
sértett hiúságukban ilyesmiket művelnek az otromba, bunkó, tapintatlan pasik. azt hiszik, hogyha fizetnek vmit, akkor érte jár vmi cserébe. ez titpikusan arra mutat rá, h nem nagyvonalú, de kimutatta a foga fehérjét is, és felszínre hozta azt is, h nem önzetlen ember. képtelen volt felfogni az alacsony értelmű agyával azt, h örülnie kellett vna annak is, h szerzett egy barátot magának, mégha nem is lettél a szíve hölgye.
Ha ő hívott téged randira, természetes, hogy ő fizetett. A következő randikon - mivel nem állapodtatok meg másban, és valójában nem is komoly összegről volt szó - rendben van, hogy ő fizetett. Ha jól értem, mindez csak akkortól lett probléma, amikor barátságot kezdtél emlegetni. Itt tehát egyértelműen nem a fizetésről van szó, hanem a fiatalember sértett ego-járól. Képtelen kezelni a helyzetet, hogy visszautasítottad, mint férfit.
C'est la vie, ahogy a művelt orosz mondja. Ne legyen lelkiismeret-furdalásod, nem kell vele foglalkozni tovább, nem vagy a szárazdadája, oldja meg a helyzetet maga, nőjön fel.
Nem vagyunk egyformák, nagyon sokféle emberrel fogsz még találkozni életed során, akivel nem gondolkoztok ugyanazon elvek szerint, vagy akivel nem vagytok ugyanazon a szellemi-lelki fejlettségi szinten. Ez egyáltalán nem baj, jobb is ezt időben felismerni, így nem kötöd magad hozzá, hogy később sokkal nehezebb legyen szabadulnod tőle.
Kár erre több szót és gondolatot fecsérelni. Tedd el magadnak tanulságul az emléket, és örülj, hogy csak ennyi volt!
Igen a pasinak illik kifizetni az első randin a fogyasztást. Főleg, ha az csak egy tea. Mert például ha moziba mentek első randin és ő veszi a jegyeket (nyilván), akkor vedd te a kukoricát és az üdítőt.
Ha pedig annyira rosszul áll anyagilag, akkor sétálni hívjon, ne egy teázóba...
Én nem várom el, de elfogadom, ha meghívnak. Szerintem ez a ki hívott kit elég zavaros dolog. Ha elfelejt egy barátom hívni, akkor nem fogok én azért nem csörögni, mert épp nincs pénzem az ő piáját/kajáját is állni.
Amúgy változó. Valamelyik barátommal/barátnőmmel mindig a sajátunkat fizetjük. Valakivel hol az egyik, hogy a másik fizet. Valakinek sokkal többet fizettem én, mert jobb anyagi körülmények között élek, és ha ki akartam mozdulni vele, akkor csak én tudtam fizetni. Olyan is van, aki eddig mindig fizetett helyettem.
Annyi a lényeg, hogy mindenki húzza meg magát a takaró alatt, és ne várjon vagy engedjen olyasmit, ami a másiknak megterhelő. Amúgy ez a tea reklamáló egy piti alak lehet. Én tuti a kezébe nyomtam volna a saját és az ő teájának az árát, aztán kalap, kabát.
Szerintem normális,ha az első randin a pasi fizet!
Utána meg már mindegy...de azért az elsőn a férfinak kell meghívnia a hölgyet:))
Amúgy csak a sértettség beszélt belőle sztem:)
Manapság már a lovagiasságot el kell felejtenünk, hiszen a világ teljesen megváltozott. Már nekünk nőknek is figyelnünk kell arra, hogy vajon a fiúnak telik e rá.
És számomra az is fontos, hogy ne függjek azért valakitől, mert vett nekem, vagy meghivott valamire.
A leirt történet csúnya. Ennek nem ez az elintézési módja, de vannak ilyen emberek is. Meg kell tanulni kerülni őket, vagy nem feladni függetlenségünket.
bár tudom, hogy egyes illemet be kell tartani és tilos gyakorlati oldalról megközelíteni a kérdés, mert az illem az illem, ha van értelme ha nincs.
Sajnos az én gondolkodásom ennél jóval kritikusabb és praktikusabb, evvan.
nálam ez nem jólneveltség, maximum valami maradi értelme nincs illem.
Jóval átláthatóbb barátok között ha mindenki a magáét fizeti.
De így lehet fújni a másikra, ha magasabb értéket rendel az Ő kontójára-tényleg jobb.
:)