Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kézzel készült játékok fórum

Kézzel készült játékok (beszélgetés)

2010. nov. 21. 10:20
Ha varrsz kockát, rakhatsz bele műanyag kupakokat is, csak le kell sorjázni, az zörög igazán.
2010. nov. 21. 09:54

Én a zoknik bokarészét levágtam, és kb 10db-ot össze varrtam, az eleje egy jó zokni lett, ott van a kígyó szeme, a farkára rákötöztem egy csörgőt.

Színes anyagból kockákat varrtam, szivaccsal töltöttem meg azokat is, ha szeretnéd, hogy csörögjön, rakjál bele egy kindertojást, és abba valamit ami csörög. Hallottam olyat, hogy hungarocelből kockákat vágot ki, és arra csinált állatos anyagból huzatot, az később is jó, lehet számokat, betűket.

2010. nov. 20. 21:48
köszönöm szépen az ötleteket. még nem született meg a pici és veszélyeztetett vagyok, így gondoltam alkotok neki valamit :)
2. mamcili (válaszként erre: 1. - 204b456479)
2010. nov. 20. 20:37

zoknit tölts meg valamivel (szivacs, bab, maradék rongy) varrd össze a száját, ha akarsz rajzolsz, varrhatsz rá szemet szájat...

de egyszerű alakzatokat még gép nélkül is összevarrhatsz, csak színes anyag és esetlegesen mosható töltőanyag (szivacs....) kell hozzá.

konyhai edények csörögnek zörögnek....

célbadobás: papírdobozba, szinte bármit, ami nem törékeny...

Kártyák: újságból kivágsz egyforma két képet, karton téglalapra felragasztod (vastag celluxot rakva a tetejére), lehet vele párosítóst játszani, később, ha megmarad, kártya is lehet belőle.

Könyvek: kartonlapok összeragasztva, oldalaira olyan képeket rakhatsz, ami a mindennapi élettel kapcsolatos, vagy témakörönként( gyümölcs, zöldség, növény, állat, házi, vadon, alakja szerint...stb,) később bővíthető...

vízben kis műanyag tálkák, műanyag figurák (széle sima legyen, mivel még a szájába veheti)

a legfontosabb a személyes kontaktus még ebben a korban

só-liszt gyurma: de az száríthatja a pici kezét, nyomkodhatja, gyúrhatja... (karácsonyi ajándék: kéz és láblenyomat) készítése...

2010. nov. 20. 20:18

Otthon elkészíthető babajátékok "receptjeire" vagyok kíváncsi 1 éves korig. :-)

Horgolni, kötni nem tudok sajnos, varrógépem nincs, tehát teljesen egyszerű játékokra vagyok kíváncsi. :-) Amik kötözve, csomózva, gyúrva, ragasztva, stb készülnek.

Előre köszönöm!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook