Keresztnevek és tulajdonságok (beszélgetés)
Én nekem Tünde Mária a nevem. Ez nekem nem tetszik, de anyukám is Mária. A Tünde nevet meg anyukám húgáról kaptam. Párom László még ugy elmegy ez a név, de szerintem régi már. A fiam már ilyen új fajta nevet kapott Armandó-nak neveztem el. Régen az Esmeralda-ba igy hívták a férfi szereplőt. Biztos sokan emlékeznek rá..
A kis lányom sem egy hagyományos nevet kapott az ő neve Amira Zoé. Tudom, hogy ez a név mostanában igen felkapott lett. De ahol mi lakunk ezek a nevek újdonságok. Sok idős ember meg sem tudja jegyezni a gyerekeim neveit.
Hanna?
Elképzelés?
Benjámint barna, arányos testalkatú fiúnak képzelem, aki szeret sportolni és viccelősni,
Alex magas, vékony, kész üzletember,
Ninetta aprócska, vékony lányka, akiből jó óvó-vagy tanitónő lenne.
Szia Betty's!
nekem volt egy ilyen nevű osztálytársam anno alsóban,szőke ,szemüveges kislány volt,azóta se találkoztam vele,és így maradt meg bennem.
Jó kérdés. :)
Nekem a Ziták mindig kedvesek voltak. Általában vékonyak, jókedvűek és tényleg nagyon kedvesek.
én 2 Zitát ismerek, mindkettő sötét hajú, de nekem mégis a napsárga jut róluk eszembe - ki tudja miért? :))
de miért van itt így kihalva minden?
:)) tettem fel két képet, ezek sem mostaniak - ezen a gépen nincs képem, így ezeket az iwiwről szedtem le :)
írtam privit!
Köszi! Aranyos vagy! :)
Zsolt mennyi idős? Csak a babafotót találtam róla. Nagyon szép! Te pedig nagyon szimpatikus vagy! Mi a keresztneved? Elárulod?
:)))
megnéztem nagyon aranyosak! És tényleg vegyes, ha téged nézlek rád hasonlít, ha az apját rá :)))
Azt mondják a férjem is a nagyapjára ütött, a kicsi meg a férjem szülei elmondása alapján természetére és külsőre is tiszta apja :)
A Zsolt valóban uralkodót jelent. :)
Igen, a horoszkópok is. :) A gyerek persze hasonlít a szüleire, de nem feltétlenül réjuk a leginkább. A fiam például inkább a két nagyapjából van összegyúrva. :) Külsőre is nagyon vegyes.
és még ebbe a horoszkópok is beleszólnak egyeseknél :)))
azt vettem észre, hogy azért a gyerek is hasonlít valamelyik szülőjére, vagy kicsit mindkettő? Persze mivel a neveltetés és egyéb tényezők is számítanak senki nem lesz pont olyan mint az anya, vagy az apja - tehát kicsit nehéz ezt is megállapítani -
én ebben hiszek - mivel nagyon keveset tudok erről ez az esetemben inkább hit :)
Azt hiszem a Zsolt is hasonlót jelent, valami uralkodó típust, de ezzel szemben nekem egy kis szende fiam van
További ajánlott fórumok:
- Szólác - keresztnevekből
- Szólánc - Keresztnevekből egy kicsit nehezítve (a-ra nem végződhet)
- Neked hogy tetszik ez a keresztnév?
- Írjatok olyan hírességeket, akiknek a személyneve és keresztneve kezdőbetűje megegyezik
- Híres magyarok teljes névvel, de a keresztnevük ABC-ben
- Kereszteljük el! Adott névhez párosíts egy általad hozzáillő keresztnevet és utána írj egy létező magyar vezetéknevet!