Keresztneved és jelentése (beszélgetés)
Tudna valaki bővebben irni nekem arról, hogy mitől fosztottam meg magam ( vagy mivel lettem gazdagabb), amikor lemondtam egyik nevemről - 18 éves koromig Klára Gyöngyike voltam, ma már csak Klára :)
Előre is köszönöm! :)
:)))
de az enyém nem is:(
Melinda névnap.
Jelentése: irodalmi névalkotás
Életének feladata a család megteremtése. Ennek folyamatosan érezheti nehézségeit. Választania kell a vágyak és szenvedélyek, vagy a stabil, de néha unalmas élet között. A családot akkor tudja vállalni, ha képes áldozatokat hozni. Tökéletes párkapcsolatot szeretne, de sokszor túlzóak az elvárásai. Úgy érzi, mindig adnia kell, ez gyakran nehézségekkel jár. Sokszor érezheti, hogy kihasználják, és neki többet kell adnia, mint amennyit kap. A sors nehezítve kínálja fel neki a családot, amit neki vállalnia kell. Mindig lesz valaki, aki segítségre szorul, és figyelnie kell, hogy kérést ne utasítson vissza. Minél előbb társra és családra van szüksége. Párjával közösen kell megtalálnia a közös utat. Érzékenyen reagál minden érzelmi konfliktusra, ilyenkor megsértődik és bezárul. Szenvedélyeket keres, ezért könnyen csalódik, és ezzel nehezen birkózik meg.
Nem bántásiból mondom tényleg, de ezeket
1) kiadja egy egyszerű keresés a binggel vagy a google-lel
2) minden könyvtárban, de tényleg mindegyikbn megvan a Ladó-féle utónévkönyv, amiben ott van mindegyik benne szereplő név eredete általában pontosan.
Úgy 15 éve nem volt a kezemben az utónévkönyv, de rémlik, hogy a Melinda valszeg Katona névalkotása, de talán a spanyol Ermelinda név ihlette. A Linda név pedig sok -linde végződésű germán névből önállósult, a linde, ha jól emlékszem, pajzsot jelent, de tényleg nem fogom kikeresni helyetted, mert keresgélni jó dolog, nem fosztalak meg az örömtől. ;)
Én a Melindáról nem találtam egyebet,mint,hogy Bánk Bán felesége is Melinda volt!
Valaki esetleg?Vagy Linda?Igaz,hogy a becsületes nevem Melinda,de csak papíron! :)
Sziasztok!
Van egy barátnőm akinek a Talida a neve. De sehol se találom a neve jelentését. Nem tudja valaki? Megköszönném
ALEXANDRA:
- görög-latin eredetű; jelentése: harcra kész, az embereket oltalmazó.
További ajánlott fórumok:
- Szólác - keresztnevekből
- Szólánc - Keresztnevekből egy kicsit nehezítve (a-ra nem végződhet)
- Neked hogy tetszik ez a keresztnév?
- Írjatok olyan hírességeket, akiknek a személyneve és keresztneve kezdőbetűje megegyezik
- Híres magyarok teljes névvel, de a keresztnevük ABC-ben
- Kereszteljük el! Adott névhez párosíts egy általad hozzáillő keresztnevet és utána írj egy létező magyar vezetéknevet!