Képet hogy kell kisebbre konvertálni? (tudásbázis)
Szia!
Köszönöm a segítséget. Kettőt már feltettem. Szerettem volna egy álló képet is, de fekve jelent meg. Hogy lehet fordítani rajta? Köszi Klári
Szia!!!
A képet úgy töltöd fel, hogy rámész az adatlapodra, és ott lesz, hogy képek, arra kattintasz.
Megjelenik egy kis csíkban, hogy kép feltöltése. Arra rámész és kitallózod az általad kiválasztott képet és csak menteni kell. Ennyi nem nehéz! De ha nem tudod megcsinálni szólj és akkor mégegyszerűbben megpróbálom!:)))
Tapasztalatim szerint a fekvő képek sokkal jobban mutatnak itt a Hoxa oldalon, mint az álló képek!!
Sok sikert!!!
:))))
Rendben örülök neki!
nagyon szép a képek minősége.
ha teszek fel mondjuk iwiw-re mindig igy méretezek. Mert nem romlik a minősége. És felfér egy jó pár darab....
A legegyszerűbben az Office Picture Manager programmal lehet.
Rámész, hogy képek szerkesztése, ott találsz olyat jobb kéz felől, hogy átméretezés.
Én előre beállított szélesség-magasságot szoktam, mert így nem deformálódik el a kép. És ott is a 640szer480-ra szoktam.
Így nem is túl kicsi a kép, de a mérete az lényegesen csökken. Ami még előnye annak, hogy igy méretezek, hogy a kép minősége nem romlik.
hm... én egyszerűen a "Malovaní-Skicár"-a legegyszerűbb Windowsos rajzprogram... Nem tudom, hogy magyar Windowsban mi is az, ugyanis nekem cseh a gépem:)
Megnyitod a programot, aztán belehúzod a képet, csak áthúzod az egérrel, aztán a 4.dik menüpont az nálam a Obrázek- magyar fordításban Kép kb:-) és ott a második a 100% ot kisebbre állítod, mondjuk mind a kettőt 20-ra és mented más néven a képet...Így rosszabb lesz a minősége kicsit, de kisebb a kép mérete:)
Számítógépen a paint programmal:
start menü/programok/kellékek/paint itt megnyitod a kicsinyíteni kivánt képet
és a kicsinyitést konkrétan a köv. képpen tudod elvégezni, itt amugy nagyítani is tudod a képet:
Felül vannak fülek ott bemész:
kép/nyútjás döntés/ nyújtásnál megadod a százalékos arányt, itt tudsz vele játszani, ha túl kicsi lett akkor nagyobb százalékot adsz meg és nagyítja :)
Arra kell figyelni hogy mindkét helyre ugyanazt a százalékos arányt írd be, különben egyik irányba elnyujta.
Szia, azt javasolnék egy ingyenesen letölthető programot, Infranview névre hallgat. Google-lal könnyen megtalálod, pl innen is letölthető:
[link] (lap közepetáján találod)
Megnyitod vele a kívánt képet, és angol nyelvű menü esetén az Image/Resize Resample menüpontban választhatod ki a kívánt méretet. Majd a File menü Save as... segítségével mentheted az átméretezett képet.
További ajánlott fórumok:
- Mp 3-at mire kell konvertálni, hogy zenei cd-ét tudjak csinálni, amit normál cd lejátszón is le lehet játszani?
- Tud valaki segíteni abban, hogy hol kell beállítani a kép méretet? Húzgálni kell a képet, mert "nem fér" bele a monitorba. . .
- Hogyan kell fényképet szerkeszteni, formázni?
- Tud valaki olyan képszerkesztőt ahol a képet fel kell tölteni és akár újság címlapra is teheti a képét?
- Hogyan kell hozzászólásba és naplóba képet beszúrni itt a Hoxán? Köszi!
- Egy oylan convertáló program kellene ami DVD forműtumba tud konvertálni és nem jelenik meg a konvertálás után a viceón semmiféle reklám!