Jogos a büntetés? (gyalogos) (tudásbázis)
az a baj, hogy gyalogosként jól látja az ember az autókat, és azt hiszi, hogy ő is látszik :(
kerékpáros szintén.
egyébként sok kerékpáros szerintem nem tudja, hogy nem tekerhet át a zebrán (vagyis akkor nincs elsőbbsége) :((.. sokuknak még világítása sincs, nemhogy jól látható világítás, de semmilyen, még egy fényvisszaverő sem :S... öngyilkosjelöltek :S (csak az a baj, hogy ha valaki elüti őket, akkor az autós életét is tönkreteszik, nemcsak a sajátjukat)
Volt eset hogy fellebbeztem és kivédtem a rendőri büntetést, tehát nem mindig jogos
Ez esetben biza jogos volt
Amit a valódi gyalogos nem tud, azt leiták itt lejebb, hogy autóbol nehéz észrevenni a sötétruhás gyalogost
A kerékpárosrol nem is beszélek amikor áthajt a zebrán
Volt vitám ilyenböl, még "ki is száltam" az autóbol amikor ő kezdett pofázni.
huhh, hát a büntetés az egy dolog, azt még az ember kifizeti, bosszankodik, aztán ennyi.
de abba gondolj bele, hogy minden nap veszélyezteted a saját testi épséged, az életed! (az autóst is persze)
egyrészt az autósok között is nagyon sokan vannak, akik agyatlanul tapossák a gázt, vagy csak éppen akkor meggondolatlanul gyorshajtanak, esetleg épp nem figyelnek, vagy esetleg épp nem annyira fog jól a fék, vagy épp rosszak az útviszonyok és hosszabb a féktáv, mint máskor.... arról nem is beszélve, hogy sötétedéskor és sötétben egy gyalogost egész egyszerűen NEM lehet látni, még gyakran a kivilágított városi utakon sem, mert csak egy fekete folt, amit csak akkor veszel észre, amikor már elmentél mellette. Ráadásul télen nagy divat tiszta feketébe v sötét ruhákba öltözni. Akin nincs fényvisszaverő, az nem látszik, vagy csak nagyon nehezen.
Szóval szerintem a rendőri büntetéstől függetlenül ne rohangáljatok át az úton, mert baj lehet belőle.
A cég, vagy akár ti is közösen kérvényezhetnétek az önkormányzattól, hogy jelöljön ki egy gyalogos átkelőt számotokra, tekintve, hogy nagy a forgalom az úttesten, ott a buszmegálló, de nincs kijelölve gyalogátkelő.
Nálunk a rendőrök épp ma álltak rá a rendőrök a témára, a mert több halálos kimenetelű gyalogos gázolás történt a múlt hónapban, főleg a figyelmetlenül útra lépés miatt.
Volt is pár nagy felháborodás, mikor odalépett a rendőr. :D
Ha nincs a közelben k.gyalogos átkelőhely akkor lakott területen belül,főútvonalon csak a kereszteződésben.
Ha nem főút vagy az,de lak.területen kívül van akkor bárhol.
Nem tudom a 150 méter az közelnek számít-e de szerintem igen.
További ajánlott fórumok:
- Amiért bűntetés jár
- Felfüggesztett büntetés szerepel-e az erkölcsi bizonyítványban, és el lehet-e így helyezkedni valahol?
- Jutalmazás - büntetés
- Bkv büntetés, fenyegetőzés
- Jutalmazás, büntetés.Kíváncsi lennék arra, ki hogyan jutalmazza és bünteti gyermekék? Szükség van-e rá?
- Rendőri túlkapások, igazoltatások, büntetések, korrupciók...