Joghurtos-almás finomság recept
15 perc
A Joghurtos-almás finomság hozzávalói:
1 főre
-1db alma
-1db natúr joghurt
-1db sárgabarack
-1db őszibarack
-1 hosszabb szárú fagylaltkehely
-egy ek. fahéj
-felolvasztott étcsoki (ízlés szerint) (pár kocka)
-tejszínhab
A Joghurtos-almás finomság elkészítési módja:
1. A barackokat feldaraboljuk, a natúr joghurtot befahéjjazuk. 2. összekeverjük a joghurtot a gyümölcsökkel. 3. Az almát meghámozzuk, két héjcsíkot félreteszünk. 4. befahéjjazuk az almát. 5. a kehely aljára a joghurtos-gyümölcsös szósz kerül. A tetejét tejszínhabbal befújjuk, elsimítjuk. 6. a felolvasztott étcsokit ráöntjük. 7. várunk amíg kicsit megdermed 8. majd a tetejére megy az almareszelék. 9. a két almahéjjal díszítünk.
Sokan sokfélén csinálják.
Van aki a natúr joghurtot nem szereti, annak ajánlom a vaníliás pudingot. Pudingporból, nagyon finomat lehet csinálni.
Csokireszeléket, szórócukrot nyilván lehet még használni a díszítéshez.
Ha soknak találjuk a fahéjat lehet néhol elvenni belőle. Étcsoki helyett lehet más csokoládét is használni.
És nagyon finom, ha a joghurtos-gyümölcsös krémbe teszünk kekszdarabokat is. Én jó reggelt minit szoktam, de bármelyik jó bele.
Melegben, nem árt kicsit lehűteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Elisaa, 2011. júl. 26. 12:40
A joghurtos-almás finomság elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.