Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Joghurtos-almás finomság recept

Joghurtos-almás finomság recept

Elkészítési idő 15 perc

A Joghurtos-almás finomság hozzávalói:
1 főre
-1db alma
-1db natúr joghurt
-1db sárgabarack
-1db őszibarack
-1 hosszabb szárú fagylaltkehely
-egy ek. fahéj
-felolvasztott étcsoki (ízlés szerint) (pár kocka)
-tejszínhab


A Joghurtos-almás finomság elkészítési módja:
1. A barackokat feldaraboljuk, a natúr joghurtot befahéjjazuk. 2. összekeverjük a joghurtot a gyümölcsökkel. 3. Az almát meghámozzuk, két héjcsíkot félreteszünk. 4. befahéjjazuk az almát. 5. a kehely aljára a joghurtos-gyümölcsös szósz kerül. A tetejét tejszínhabbal befújjuk, elsimítjuk. 6. a felolvasztott étcsokit ráöntjük. 7. várunk amíg kicsit megdermed 8. majd a tetejére megy az almareszelék. 9. a két almahéjjal díszítünk.

Sokan sokfélén csinálják.
Van aki a natúr joghurtot nem szereti, annak ajánlom a vaníliás pudingot. Pudingporból, nagyon finomat lehet csinálni.
Csokireszeléket, szórócukrot nyilván lehet még használni a díszítéshez.
Ha soknak találjuk a fahéjat lehet néhol elvenni belőle. Étcsoki helyett lehet más csokoládét is használni.
És nagyon finom, ha a joghurtos-gyümölcsös krémbe teszünk kekszdarabokat is. Én jó reggelt minit szoktam, de bármelyik jó bele.
Melegben, nem árt kicsit lehűteni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A joghurtos-almás finomság elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook