Jó-e, hogy divathóbort manapság a vadászgörény tartása? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Jó-e, hogy divathóbort manapság a vadászgörény tartása?
Nagy méretű/emeletes/ göriketrec eladó!!!! Nagyon szép állapotban,két ajtóval könnyen tisztán tartható.
Ha érdekel írj vagy telefonálj! 30/282-44-02.
Ára:10000.-
Veszprém.
Sajna az én görim nem bukik az élő állatokra, egérre, napos csibére,(de lehet, hogy ez az én szerencsém is), a húst is csak főve eszi meg. Azzal egyetértek, hogy nem igazán jó neki a csoki, mégha szereti is. Kukoricát és borsót meg egyáltalán nem szabad neki adni,a héja miatt. Baja lesz tőle.Némi kis méz, esetleg kevés kígyóubi, vagy olyan gyümölcs aminek eltávolították a héját, magját), például görögdinnye falatok, ha szívesen eszik belőle (persze nem fő étkezésnek) nem árt
neki. A vadon élő görény is megeszi a mézet bogyókat, zöldséget ha nincs más. Az igaz, hogy nagyon rövid az emésztőrendszere, ezért is jobb neki a hús, és ezért nem él meg az emésztőrendszerében a baktérium. Bár biztosan szívesen megennék a fűszeresebb ételeket is, (ismerek olyan gazdit aki ad neki az ebédjéből is), de ha azt akarjuk, hogy hosszú életű legyen a görink, sót se szabad tenni az ételébe, se más fűszert. Aki macskatápot meg hasonló nem görénynek való tápot ad neki, az számíthat arra, hogy kedvence rövíd életű lesz.
Egyfelé gondolkodunk :)
Csak azzal egészíteném ki, hogy a növényekből mire kinyerné a vitamint addigra már rég kijött minden hátul.
Egy 4-6 órára "kalibrált" emésztőrendszerbe nem fér bele egy 8-10 óráig emésztendő dolog.
a természetben élő görények emésztőrendszere, bélrendszere nem olna, mint egy nagyon vékony szivószál. Sokkal másabbak azok a görények, anatómiailag (is) másabbak.
A vitamint én egérrel szoktam pótolnis zámukra. Egy vitaminkészitmény sem ér fel egy egérrel, és a paprikában, uborkában, akármiben csak bizonyos fajta vitaminok vannak. a cél az lenne, hogy a természeteshez legközelebb álló dolgokat kapják. Pl egeret, patkányt, nyulat, napos csibét....
Akkor bocsánat, ezek szerint rosszul vagyok informálva.
Én azt tanultam, hogy egy 190 cm-es bélrendszere, és az emésztő enzimei csak állati dolgokat képes megemészteni.
Az én görim most is itt bohóckodik a szőnyegen, és semmivel sincs rosszabb dolga mint az olyan görinek, akit a sufniban tartanak kist, és csak pár percre látja a gazdáját. Ha eleget szaladgálhat a szobában, és játszunk is vele,tisztán tartjuk, Ő is boldog.
Az enyém csak túrmixolt főtt húst hajlandó enni, sárgarépa vagy sütőtök bébiétellel és mézzel, és sajnos a gyümit sem szereti, de szerencsére a jó minőségű göritápot is megeszi reggelenként.
nem én szokattam ilyan kajára, amikor örökbefogadtam, már ilyen volt... de végülis ez legyen a legkisebb bajunk.
szivesen segitek bármiféle gyakorlati kérdésben. ha gondolod, vegyél fel MSN-re: mancsimanok@vipmail.hu
Vagy itt is irhatsz privit, bár MSN egyszerűbb lenne. :)
Sziasztok!
Én is szivesen tartanék vadászgörényt! Már évek óta vágyom rá, viszont addig nem szeretnék venni még nem tudom pontosan hogy mivel táplálkozik, hogyan kell tartani főleg télen! Nem szeretném hogy hiányt szenvedjen valamiben vagy hogy szenvedjen nálam!
Ezért szeretnék a segitséget kérni azoktól akik már régóta vadászgörény gazdik!
Hülyeség!
Nagyon tiszta, kedves és különleges állat.Ha megfelelően táplálod, játszol vele, foglalkozol vele, kb. 3 naponta kicseréled a függőágyát, a legaranyosabb és legkülönlegesebb házikedvenc. Nekem van kutyám, macskám, degum, és miondegyik aranyos, de nincs az a házikedvenc, amelyik a görény nyomába érhetne.Én lakásban tartom, és se szaga nincs, se neki nem kényelmetlen.
én is soksok éve foglalkozom görényekkel, és szörnyülködve hallom és tapasztalom a tartásukkal kapcsolatos dolgokat... :(
Évekig próbáltam tenni ellene, de sajnos beláttam, hogy lehetetlen. Beláttam, feladtam vagy belefáradtam? talán mind igaz... ami tőlem telik, azt a mai napig próbálom maximálisan jól csinálni...
Pontosan erről akartam írni a cikkben! Vagyis ez ellen!
Valamelyik nap bementem egy állatkereskedésbe, kíváncsi voltam, mennyire ért hozzá az eladó. És kérdeztem tőle, mivel kell etetni őket, mire mutatott mindenféle konzerves macskatápot.... pont ezek azok, amiket kifejezetten tilos adni a vadászgörényeknek!
Ugrás a teljes írásra: Jó-e, hogy divathóbort manapság a vadászgörény tartása?
További ajánlott fórumok:
- A vadászgörény
- Tetszenek a tetoválások?Neked is van?Ha nincs elítéled és divathóbortnak tartod?Vagy már megszabadultál tőle?
- Akinek van vadászgörénye mit ad neki enni?
- A lisztérzékenység több, mint egy divathóbort
- Szeretnék kötni egy vadászgörényt, de nincs mintám hozzá.Vagy, ha valaki tudja honnan lehet leszedni hasonló sablonokat, írja meg!
- Tudna valaki eladó kölyök vadászgörényt?