Járt már valaki Auschwitzban? (beszélgetés)
Sziasztok!
Nálunk, ahol lakom van Lengyel Kisebbségi Önkormányzat is. Itt a városban élnek lengyelek, akik már elmagyarosodtak, de fenntartják az anyanyelvüket és nemzetiségük hagyományait.
Én még valamely kevéskét tanultam is róla. :)
Meg innen is lehetett róla hallani:
2006 március 24-én a lengyelek és magyarok közötti sok évszázados szoros barátság szellemében tartott nagyszabású rendezvényen Lech Kaczyński lengyel és Sólyom László magyar államfők Győrött a Bem József téren felavatták az első köztéri Magyar-Lengyel Barátság Emlékművet.
Folytatásaként 2007. március 12-én a magyar Országgyűlés március 23-át a magyar–lengyel barátság napjává nyilvánította,[1] akárcsak négy nappal később, március 16-án a lengyel szejm.[2] Az egyhangúlag hozott határozatot 324-en szavazták meg
Mindig is nagyon szerette egymást ez a két nemzet. Nem hallottatok biztos róla, de régen volt, hogy lengyel-magyar barátság és ez tényleg így is volt.
Az én férjemnek 3 lengyel volt az osztálytársa az akadémián. Nagyon rendesek voltak, jól összebarátkoztunk velük, együtt buliztunk meg szilvesztereztünk.
Gondolom, hogy borzasztó lehetett!!!!
Az egész borzasztó amit ott látni lehetett!
Hát ne sajnáld, hogy nem láttad! Valami szörnyűség az egész film. Mondom hangosan zokogtam, annyi borzasztó volt.
Mi egy cselgáncs csapattal voltunk és az ottani rendőrfőnök vendégei voltunk. Ő vitt el bennünket sok helyre.
Szia Nóra!
Én is jártam. Úgy vélem én is, hogy egyszer mindenképpen meg kell nézni. Nagyon megrázó volt. Amikor mi voltunk vetítettek nekünk egy filmet is. Hát mit mondjak? Hangosan zokogtam. Mi is Krakkóba mentünk, bejártuk a környéket, ez kb. 15 éve volt. Nem tudom soha elfeledni!
A hétvégén jártam Auschwitzban és Birkenauban is. Nagyon megrázó volt, de szerintem ezt egyszer mindenkinek látnia kell.
Írtam egy kis összefoglalót a naplómba, akit érdekel nyugodtan olvassa el!
Na éjjel irány Lengyelország!
Ígérem majd csinálok képeket, és felteszem őket a naplómba, ha valaki kiváncsi rá!
Hú azért Auschwitztől tartok egy kicsit!
Mennem kell, mert nagyon korán kelek...
Szia, jó éjt!!
Ott, ha bírtad, van olyan antikvárium, Akik megszerzik...
De a futárszolgálattal, úgy látom, 8ezer körülbe kerül, míg annélkül hatszázvalamennyi...
SZERZŐ Kraus, Ota
Kulka, Erich
CÍM Halálgyár (Továrna na smrt)
KIADÁS ÉVE 1958 (3. kiad.)
További ajánlott fórumok:
- Palotapincsi kiskutyámnak kifolyt a szeme, valaki járt már így? Mit tudnék tenni?
- Titok c .könyv, valaki aki használta, sikkerrel járt?Pozitiv gondolkodás bármire képes...?
- Járt már úgy valaki, hogy tesztet csinált és nagyon halványan épp hogy látszódott, de rózsaszín lett a teszt csík?
- Segítsetek! Ellopták a bankkártyám adatait! Valaki járt már így?
- Járt e már valaki Kovács Magyar András táltosnál gyógyítás céljából?
- Ti jártok szolizni? Szép az, ha barna valaki?