Iskolai megalázás (beszélgetős fórum)
Még egy cikk
Szirmai Gergely
13 ok miért
Zimbardo
könyvajánló, ami tényleg a családban marad.....
Beate Teresa Hanika: Soha senkinek:Amiről nem készül családi fotó..... (Móra k. 2011. Tabukönyvek sorozat) "Nem mindenki lett volna ennyire gyáva, de sokan úgy tettek volna, mint én..
Máshol is téma
Nem kellene a kettőt összemosni. Valahol jól kell érezze magát, nem lehet, hogy egy kamasz lánynak mindenhol rossz legyen, abba tényleg beleroppan.
Mondjuk, ha meghallgatod - anélkül, hogy tanácsokat osztogatnál neki, az nagy segítség.
Ugyan még mindig nem értem, hogy miként lehet az, hogy se az ófő, se az iskolai tanácsadó, se más tanár felé nem tudja jelezni a problémát.
Felhívtad az általam adott telefonszámot, kértél segítséget? Vagy itt napokig elbeszélgetünk, s a leányzó nem kap valós segítséget?
... azért ez ennél bonyolultabb.
Balhésak a szülei... a feje fölött üvöltöznek egymással, urambocsá kicsit taszigálják is egymást...
A kicsi gyerek (mivel gondolom ez nem tegnaptól van) alapból magát hibáztatja, hogy otthon nem mennek rendben a dolgok. Főleg, hogy a szülők ezt időnként ki is használják... az egyik megenged, a másik nem... kinek fogad szót a gyerek, a másik hogyan reagál... stb.
A leány valószínű úgy lett áldozat-szerepben az iskolában, hogy nem alakultak ki az énvédő mechanizmusai. Nem tudja, hogyan védje meg magát. Tehát igaziból őt kellene elsősorban megerősíteni, és nem az agresszorokat pellengérre állítani (bááár ott is van munka). Az osztályfőnöknek mindenképp jelezni kell szóban, és írásban! (Az írás nagyon fontos! Kérni iskolapszihológus segítségét, aki ha szükséges támogatja a gyermeket, illetve a megfelő tréninggel, óratartással segíthet az osztályban uralkodó körülményeken!)
De... mindenképp,lépni kell!
Mindenkeppen fontosak az elozmenyek is.
Fontos az is, hogy megvedjetek, azt gondolom, hogy ez a szulok dolga.
De rengeteg dolog lehet a hatterban, amit te kivulrol nem tudsz; nem latsz.
Nagyon sok a kreten tanar, jogos a felhaborodas is; de nem voltunk ott; nem tudjuk mi tortent, es 1 kamaszlanyrol beszelunk...
igazad lehet
Engem az akaszt ki,hogy a tanár röhögött, szerintem ilyen légkörű iskolába ember ne adja a gyerekét.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen az iskolai menza?
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Az megalázás, ha egy diplomásra olyan munkakört bíznak, amit előtte egy 8 általánost végzett feladata volt?
- Igénytelenség vagy megalázás?
- 16 éves lányodat elengednéd DISCO-ba?(nem iskolai)
- A 3-17 év közötti gyerekek neme, magasság-testsúly, TTI, lábméret, iskolai belüli ill. kívüli sportolás (nem csak versenysport)