Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Idézetek, bölcsességek fórum

Idézetek, bölcsességek (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
4174. gabikka
tegnap 14:58

,,Színezd újra, színezd újra, az életet,ha megfakulna,s az égbolt beborulna...

Ne menekülj, csak színezd újra..."

~Magna Cum Laude~

4173. gabikka
tegnapelőtt 11:15

A tavasz nem csak önmagában szép, nem csak önmagáért szereted. (...) A tavaszban ugyanis már ott van a nyár ígérete. A ragyogó napsütésé, a melegé, az életé. Még nincs nyár, de már tudod, hogy jön, hogy az következik. Így a boldog várakozás ideje is a tavasz....

Csitáry-Hock Tamás

4172. gabikka
febr. 28. 09:04

"Az egyetlen dolog, amit birtokolsz, az a szeretet, amit adsz."

(Is Ábel Allende)

4171. andilaci
febr. 27. 14:32

Ne szorongj a holnapért, ne bánkódj a tegnapért...

Éld a jelent, fogadd el amit felkínál!

4170. gabikka
febr. 27. 11:50

Kökény Éva : Nem akarok félni!

Nem akarok, jaj nem akarok félni,

durva, békétlen világban élni,

előbb csak suttogok, majd kiáltok:

Emberek! Tegyük élhetőbbé a világot!

éjjel-nappal folyton hátranézni,

megrettenni, ha süvít a szél

vagy ablakomhoz száraz ág ér.

Félelem nélkül szeretnék én élni,

mit mondok unokámnak, ha kérdi,

mit tettetek, hogy ide jutottunk?

nem akarok gyűlölködők közt élni!

fenyegetést, rémségeket nézni.

Gyűlölet, és zűrzavar helyett

szeressünk, ültessünk fát, virágot!

Emberek! Tegyük jobbá a világot!

4169. gabikka
febr. 27. 11:40

"Vannak napok,amikor az ember önző és saját magának kívánja a világ legszebb dolgait.Magának kívánja az élet összes csodáját, a csend szépségét, a napfény dicsőségét, a föld erejét és a legfontosabbat, a szeretet bonyolult rejtelmét is magának kívánja, hogy aztán megtudja osztani azokkal, akiket a legjobban szeret."

(Szép idők)

4168. gabikka
febr. 26. 12:27

"A virágnak rövid az élete, mégis telehint mindent szépséggel. Mennyi boldogság lenne a földön, ha az ember is ezt tenné."

(Léria Dipán)

febr. 25. 12:27

Tudja-e, hogy ha a világ száz legintelligensebb koponyáját kiválasztjuk, és összegyűjtjük őket, az eredmény egy ostoba tömeg lesz? Tízezer belőlük együtt egy krokodil átlagos intelligenciájával rendelkezne. Sohasem vette még észre, hogy egy vacsoránál annál bárgyúbb beszélgetés folyik, minél több embert hívott meg? Egy tömegben azok a tulajdonságok sokszorozódnak meg, amelyek mindenkiben megvannak, és ezek lesznek az egész tömeg fő ismertetőjegyei. Nem mindenkinek vannak erényei, de mindenki rendelkezik az alsóbbrendű állati ösztönökkel, a mélységesen primitív barlanglakók befolyásolhatóságával, a vadak gyanakvásával és bűnös szenvedélyeivel. Ezért, ha önnek több millió emberből álló nemzete van, az még emberinek sem nevezhető, az csak egy őshüllő vagy egy krokodil vagy egy farkas színvonalán áll.

Carl Gustav Jung

febr. 25. 12:14

Pont ide való:

Szeretem a csoportos tevékenységeket, mert még ha hülyeségek is, legalább nem én vagyok az egyedüli hülye.

Ashleigh Brilliant

febr. 25. 11:27

Az értelmet át kell verni, meg kell vakítani, és el kell pusztítani. A hitnek lábbal kell taposnia minden értelmet, érzéket és megértést, és bármit is lát, figyelmen kívül kell hagyni és... semmit sem ismerni, csak az Úr szavát.”

Martin Luther King

4164. gabikka
febr. 25. 11:22

A lelki szépség oly varázsfényt kölcsönöz az ember egész valójának, hogy az egyszerű megjelenésével meghódítja a szíveket, és barátokat szerez anélkül, hogy tudná.

(Lev Tolsztoj)

febr. 24. 15:53
Minél messzebbre tekintesz vissza – írta Winston Churchill –, annál távolabbra látsz előre.
febr. 24. 15:29

HA AZT VESZED ÉSZRE, HOGY A TÖBBSÉGGEL ÉRTESZ EGYET, IDEJE SZÜNETET TARTANI ÉS ELGONDOLKODNI.

Mark Twain

febr. 24. 15:28

"Nem vagyok zseni, csak az emberiség 98 százaléka idióta, ezért azt a 2 százalékot, aki normális, kikiáltják zseninek”.

Teller Ede

4160. gabikka
febr. 24. 15:13

"A dolgok sokszor maguktól is rendbe jönnek, ha az ember időt hagy nekik."

(Lucy Maud Montgomery)

4159. gabikka
febr. 23. 10:26

"Az életben mindig egyensúlyra van szükség, neked is meg kell találnod a magadét. Meglásd, akkor azt a boldogságot is megleled, amelyet keresel."

(Lucinda Riley)

4158. gabikka
febr. 22. 10:13

"Mindennap azt kéne mondani, hogy köszönöm, így kéne kezdeni minden napunkat."

(Temessy Hédi)

4157. gabikka
febr. 21. 13:05

"Aki lélekben gazdag,nem koldul se jó szót,se szeretetet.Inkább ad."

(Müller Péter)

4156. gabikka
febr. 20. 12:55

"Mindennap azt kéne mondani, hogy köszönöm, így kéne kezdeni minden napunkat."

(Temessy Hédi)

4155. gabikka
febr. 19. 10:22

" Egy embernek egyféle rangja van csak, a jelleme."

(Márai Sándor)

4154. gabikka
febr. 18. 11:42

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek."

(Jókai Mór)

4153. gabikka
febr. 17. 12:02

"Nagyon fontos, hogy mindenki tudjon mosolyogni és megtalálja azt, ami boldoggá teszi őt. Elég egy kedves szó, meleg napsütés vagy egy finom kávé illata. A lényeg, hogy találjunk valamit az életünkben, ami boldoggá tesz minket."

(Kőnig Anna)

4152. gabikka
febr. 16. 11:30

"A virágok arra tanítanak, hogy semmi sem örök: sem a szépség, sem a hervadás (...) Jusson eszedbe ez, ha örömet, fájdalmat vagy bánatot érzel. Minden elmúlik, megöregszik, meghal és újjászületik."

(Paulo Coelho)

febr. 16. 09:41

“Hallottam egy férfiról, aki élete végéig agglegény maradt, mivel folyton a tökéletes nőt kereste.

Hetvenéves korában valaki megkérdezte tőle:

Ön egész életében csak utazott és utazott , Andamantól, Azori szigetekig, Dublintól Nápolyig, Madeirától Londonig tűvé tett mindent.

Egyetlen tökéletes nőt sem talált? Egyetlenegyet sem?

Az öreg nagyon elszomorodott, és ezt mondta: De, egyet bizony találtam.

Egy szép napon, réges-rég rábukkantam egy tökéletes nőre.- És azután mi történt? ....kérdezte az érdeklődő....Miért nem vette feleségül?

Az öregember bánatosan így felelt:- Mit tehettem volna? Ő a tökéletes férfit kereste....."

4150. gabikka
febr. 14. 11:52

A derűs embereknek nem könnyebb a sorsuk, csak más szemüveg van rajtuk. Azt szoktuk mondani: jó természetük van. A jóra vannak hangolva. Életörömre. (...) Tedd csak fel az "áldott szemüvegedet", s máris látod, hogy süt a nap, hogy sok öröm és emberi jóság van.

Müller Péter

4149. gabikka
febr. 13. 11:34

"Szükségem van erre az érzésre, hogy egyedül vagyok odahaza. Hogy nem figyel senki. Nem ellenőrzi senki a szokásaimat. Nem bámul senki. Az embernek szüksége van néha a teljes magányra."

Márai Sándor

4148. gabikka
febr. 12. 10:36

"Legyünk hálásak minden napért, minden percért,

ami békében és szeretetben telt, mert az élet egy pillanat alatt képes megváltoztatni mindent."

(Szép idők)

4147. gabikka
febr. 11. 20:37

"Egy embernek egyféle rangja van csak, a jelleme."

- Márai Sándor -

4146. gabikka
febr. 10. 17:49

"Az örök nap még bágyadtan ragyog,

De tavaszosok már a csillagok

S az éjszakában zizzenő neszek,

Egy új világ susogja már: leszek!"

(Juhász Gyula)

febr. 9. 19:05

Jobb egyedül menni, szorongva és szomorúan, mint másokkal olyan úton, amely nem a miénk és méltatlan hozzánk.

Müller Péter ♥️

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook