Húsos csontból mi készíthető a húslevesen kívül? (tudásbázis)
Végül belefőztem a karalábélevesbe. Még sose csináltam hússal, de finom lett:)
Köszi a tanácsokat!
Én már főztem így egészben meg, amikor megpuhul lejön a hús is róla, a végén lehet belefőzni krumplit. A csont jó ízt ad a pörköltnek.
Több hagymát kell alá fonnyasztani, és jó sűrű szaftos lesz.
A héten én is így jártam, tarját vettem levágták a csontot, én fonnyasztottam hagymát, fokhagymát, csipet majorannát, borsot és abban pároltam a húst fedő alatt pároltam, amikor megpuhult, hirtelen megpirítottam, a csontot is beletettem a husival együtt, és finom lett az is.
A megmaradt csontból készíthetsz, hamis palóclevest, vagy becsinált leves szerűt is. A melegben a savanykás levesek is jólesnek.
Kár volt egyben lefagyasztanod. Természetesen már nem szabad visszafagyasztani.
Én ma tárkonyos levest főzök. Hasonló ugyan a húsleveshez, de mégis más. Esetleg készíts belőle azt.
További ajánlott fórumok:
- Otthon készíthető, előállítható, termelhető dolgok, amiért kár lenne a hipermarketbe menni!
- Hogyan készíthetek gyorsan és finoman májgaluskát?
- 5 hónapos múlt a kislányom!Milyen kajcsit készíthetek neki házilag?
- Hogyan készíthetném a bőröm a fogyásra?
- Van itthon egy nagy fej nyers káposztám, mi finomat készíthetnék belőle?
- Füstölt csontból készíthetek húslevest?