Hozzátáplált csecsemőnek mennyi a szükséges tápszer adagja? (tudásbázis kérdés)
Köszönöm, jól esik, hogy igazat adsz. Csak nézek, hogy egy mai kismamának már kész dietetikusnak kell lennie! Ráadásul szerintem a fele sem igaz vagy helytálló annak, ami divatba jön.
Régen aki csak tehette, tehéntejet adott a babának, és külön kaptak babatejet a kismamák, ami ugyanolyan volt, csak tisztábban és alaposabban kezelve. És az ismeretségi körömben nem hallottam étel-érzékenységről. Néhány gyerek vakarózott a földiepertől, de ők is kinőtték hamar.
Guruljka-nak igaza van: ahogy a baba kéri, úgy etesd. Az én kisfiam és elutasította a tápszert, amikor elkezdtünk kóstolgatni. Nem is gond, mert később egy kiadós ebéddel + szoptatással elég volt a tej. Most kezdtem el tízóraira is adni neki pépes ételt, + mellette van még szopi, amíg bírom.
Tápszer azóta nincs.
mi is 4 hónaposak vagyunk és nálunk az első leányzónál is ez volt, hogy egyre kevésbe kérte a tápszert, kell még neki, de nem baj, ha egyre kevesebb.
Most mi is ízlelgetünk, de még kb 3 -szor eszünk 200 -at. Babánként változik, egy a lényeg, hogy ne álljatok le teljesen a táppal.
Hogy régiesen mondjam: egyem is meg a kis édeskéjét! :D
Hadd egyen sok finom ízű kaját, a tápszerből is amennyit kíván. Gondolom, csak folyadékként issza, amikor szomjas. Engedd csak, hadd egyen kívánsága szerint.
Mondanám, hogy amennyi belefér, mert az nem buli, ha éhes marad.
De én vén vagyok, korszerűtlen és értetlen.
Még azokban az időkben neveltem fel a három gyerekemet, amikor a gyerekorvos sürgette a feles hígítású tehéntejre való áttérést pár hónapos korban, mert nem tudtsm szoptatni.
Felnőtt mindhárom egészségesen, pedig a legidősebb koraszülött volt, nem egészen másfél kilóval.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek két hónapos csecsemőnek mit lehet adni tápszer mellé táplálék pótlásra? ( a tápszertől nagyon gyarapszik a súlya)
- Ha a tejcsi mellé hozzátáplálsz tápszerrel, attól minden etetésnél mellre teszed a picúrt?
- 2 hónapos csecsemőnek tápszer és minimális anyatej mellett mennyi baby tea adható
- Hány ml tápszer szükséges egy nyolc és fél hónapos babának?
- 3 és fél hónapos csecsemőt mivel lehet hozzátáplálni, egyszerűen nem lakik jól a tápszerrel...kivárom a 4. hónapot, mivel kezdhetem?
- 4, 5 hónapos a kislányom.ti hogyan kezdtétek tápszer mellé a hozzátáplálást?