Hová lehet kidobni a régi bútorokat, mikor nincs lomtalanítás? (tudásbázis)
Nálunk egy évben csak egyszer van lomtalanítás:(
Megpróbálunk "időzíteni" hogy akkor cseréljünk bútort.De volt már rá példa hogy a közös tárolóba vittünk le dolgokat mert épp nem volt lomtalanítás a hűtő pedig elromlott.Láttam többen pakoltak oda be dolgokat.
Mi szétverjük -általában ki lehet feszíteni a csavarokat-mi úgy szoktuk.Úgymond lapraszereljük-aztán tüzifa.Nálunk van szénkazán-ahol el tudjuk égetni.
Hoppá.Még egy tipp.Télire tüzifának,szegény családoknak-sokan fűtenek fával,mert a gáz nagyon drága:(
Nálunk tavasszal és ősszel volt lomtalanítás.
Most már csak tavasszal van,mert az önkormányzatnak nincs rá pénze.:(
ugyan ez volt nálam is, üresen kellett a lakást átadnom
egy lomtalanító cég 70 ezer forintért vitte el a bútorokat
Igen,vagy tízszer olvastam el ezt a mondatot-de a lényege megvan-valóban nem vesznek át mindent.
Például a szüleimnek van három,négy nagy szekrény ruhája-vannak szép darabok is köztük.Kutyának sem kellenek.Lomtalanításkor nem értünk rá kidobni-nert egész nap a pincét lomtalanítottuk-és nem végeztünk:))
na ez szép mondatszerkesztés volt :)
na tehát hiába a szegénység van amit senki nem vesz át, sehol
Ha nagyon szar,rossz állapotú,akkor meg kell várni a lomtalanítást.Mert az elszállítása nagyon húzós.Viszont,ha csak régi darab-de nem antik,akkor sokakknak jól jöhet.
A helyedben én meghírdetném valamelyik oldalon,akkár itt a Hoxán.Fényképezd le-az nem kerül semmibe-hátha valaki elviszi-és már jól jártál.
További ajánlott fórumok:
- Olivabogyót mihez lehet felhasználni? Találtam a hűtőben, de hogy mihez kellhet, gőzöm sincs, kidobni meg nem akarom.... :)
- Tudja valaki, hogy a használt bútorokat, ruhákat hol lehet leadni vagy eladni?
- Hová lehet tenni olyan bútorokat, amikre nincs szükség?
- Meg lehet nézni valahol, hogy mikor lesz a környékünkön lomtalanítás?
- Honnan lehet tudni, hogy Németországban hol és mikor van lomtalanítás?
- Hogyan lehet a fenyőbútorokat tisztán tartani? /házi praktikák, bolti szerek/