Honnan "szerezhet" az ember hüvelygombát? (tudásbázis)
Elmész a piacra ott megkeresed a hüvelygomba árust.:D))
Nekem antibiotikum szedése miatt szokott kialakulni...
A kilincstol hogyan kaptad el?
Az a szánalmas, hogy valakinek ehhez fórumot kell nyitni.
Nem volt elég nyilvánvaló a "sav"?
Szánalmas, mennyire tudatlan néhány pasi...
A piacról! Vagy valami nem túl tiszta brééééétől :D
Nem, nem.. a maradék 10% az én esetem. Ha tudni akarod, a nemiszervi herpesz rettenetesen fáj, alig bírsz menni tőle..A szőrtüssző gyulladás kismiska a herpeszhez képest, a kettőt összehasonlítani sem lehet. S mondtam, nagyon le voltam akkor gyengülve, hetekig elhúzódott a meg- és felfázás.
Az "új" párkapcsolat nekem gyanús, legalábbis nagyobb a valószínűsége.
mert bélbaktériumokat tartalmaz... nem a hüvelygombára való, pontosabban semmi köze hozzá.
arra jók, hogy az antibiotikum okozta hasmenést megelőzzék.
protexint alapból szedem, normaflore-tól problémáim vannak...
bár a bélflóra-regenerálásnak vajmi kevés köze van a hüvely normálflórájához :)
Minek neked hüvelygomba? Az nem ehető. Szerezz inkább csiperkét!
miért van az hogy sok orvos már bocsánat sz*rik arra, hogy Protexint vagy Normaflore-t ajánljon???..nem értem basszus..:(((
herpesz nemiszerven..izé az 90%-ban félremenésből ered:(((..az alacsony immunitás persze bejátszik, de akkor nagyon komoly betegségnek kell fennállnia....szóval még az lehet, hogy kaptál egy sima szőrtüszőgyulladást amire simán herpeszgyógyszert írtak fel..ennyi:))) szerintem az utóbbi...
protexin , nrmaflore nyomasd mindkettő, vagy egyél atom sok naúr joghurtot:)))...alatta már kezd el és nem jön ki a hüvelygomba....
A hüvelygomba a jobbik eset.. én herpeszes lettem. Előbb kegyetlenül megfáztam, antibiotikum kúra, majd fölfáztam, az előzőből még nem teljesen kigyógyulva...ráadasul megjött. Mire minden rendben lett, viszkettem , ott. A háziorvosom kedvesen megjegyezte, gondolkodjak el, milyen partnerrel vagyok.Vérig sértett. A bőrgyógyász kikezelt és mondta, mindenkiben ott a vírus, a gomba és ha a kedvezőek a körülmények szaporodnak. A férjemnek semmi baja nem volt, és senki nem lépett félre.
és sajnos azóta is minden antibiotiku-kúra után szenvedek vele... az orvos pedig nem tud vele mit kezdeni, mert az AB-t muszáj beszednem... így utána napokig kúpozok, krémezek...
a fogamzásgátló sajna valóban eltolja a hülyeflórát olyan savas irányba ami nagyon kedvez a gomák elszaporodásának...illetve hosszútávon több nyákot terme a nő és így nagyobb az esély a fertőződésre is(alulról történő bejutás!)...
Dettó ugyanez volt nálam is:-(
Kezzel valo pettingeles,ami felserti a finom nyaalkahartyat a huvelyben es kialakul a gomba!
bizony előttem szólók:)) Mind okozhatja:)...a fehérneműk amik nem pamutból vannak, helytelen tisztálkodás(nedvestrlő használata fontos, főleg tanga esetében)..:( ...megváltozott idegállapot, a "nászéjszaka betegség" amit mondtok a túl sok súrlódás:))...Igaz:)
Okozhatja a tanga is , illetve a mosószer és az öblítő is .....
Az új kapcsolattal járó stressz, izgalom is adhat elég alapot arra, hogy a szervezetének az egyensúlya kicsit felboruljon, plusz erre rájöhet egy menstruáció, egy megfázás, egy legyengült immunrendszer.
Normál esetben is van gomba (meg különböző baktériumok) a hüvelyflórában, és ha a szervezete legyengül, az is okozhatja a hüvelyflóra egyensúlyának felbomlását. Ilyenkor nagyobb arányú lesz (jelen esetben) a gomba, és ez már okozhat gyulladást, meg egyéb panaszokat.
Ja és az új kapcsolattal járó intenzívebb nemi élet, pl. a sok súrlódással járó tevékenységek. :)) Komolyan!
antibiotikum, partner, uszoda, rossz immunrendszer...higiéniai hiány
...tudomasom szerint a fogamzasgatlo is eloidezi...vagyis, azok a nok akik szedik hajlamosabbak osszeszedni ezt azt...persze, torolkozo, wc, uszoda, nem idejeben cserelt ob, es persze a pasikrol se feledkezzunk meg...ugyanis, ok is osszeszedhetik, de a pasik altalaban tunet mentesek...igy aztan adogatjak a nonek, az meg nem tudja, hogy honnan szedte ossze...
Ja még kihagytam a terhességet a megemelkedett hormonszint miatt.
Wc-én kívűl:
Fogamzásgátló használata alatt,megfázás ill infulenza következtében alkalomazott antibiotikumok szedése által túlsúlyba kerül a Candida.Kezdődő cukorbetegség,sok édesség,élesztős cuccok.Sörélesztő tabletta.
A hüvelygomba nem más mint a Candida albicans minden emberben él,amúgy nem okoz problémát,eltakqrítók.A cukron élnek és az élesztőn,ha ebből túl sokat fogyasztasz elszaporodnak és különböző tüneteket produkálnak,elsavasodás,nyálkahártya irítációk stb.
lokális kezelés mellett,javaslom a lugosítást is.
nekem antibiotikum-szedéstől lett...
és még van egy csomó minden, ami hajlamosít, pl fogamzásgátlók is többek között.
További ajánlott fórumok: