Hol tudnék tallérsütő gépet vásárolni? (tudásbázis)
Egyszerű tallér recept:
1 kg liszt
25 dkg margarin(vagy zsír)
2 db tojás
1 cs. sütőpor
25-30 dkg reszelt sajt
só, ízlés szerint köménymag
és annyi tejföl, hogy jól kidolgozható legyen a tészta(nekem 2 dl-el sikerült, de használhatunk helyette tejet is)
Elkészítés: A hozzávalókból jól kidolgozott tésztát készítünk, majd kb. dió nagyságú golyókat formázunk. A tallérsütőt felmelegítjük és kezdődhet a sütés. Közben a sütőt minden darabnál meg kell fordítani a tűzhelyen.
Akinek nincs tallérsütője, az nyugodtan kinyújthatja a tésztát, és perecszaggatóval formázva is finom sajtos süti készíthető belőle.
huh...hát nem olcsó:-)
Én is körbenézekm akk a piacon.
Én vettem szombaton, 3500 Ft volt a kisebbik, 4500 a nagyobbik.
Piacon, vasedényesnél...
Nem tudom, mennyibe kerülhet:-/
Majd írd meg, ok?
Itt a nagyanyáink féle recept:-)
Sajtos keksz
Hv.: 1kg rétesliszt,25 dkg margarin,8dkg zsír, 2 egész tojás, 2cs sütőpor, 2dkg só, 20 dkg reszelt sajt, köménymag, 1,5l szódavíz
Az alapanyagokból nokedliszerű tésztát keverünk. A kekszsütőt felforrósítjuk, közepére 1ek tésztát teszünk. Ráborítjuk a tetejét és mindkét oldalát megsütjük. 1-1 oldal sütésénél 9-ig számolunk.
Valaki tudja h Debrecenben hol lehet kapni tallérsütőt? A Kikában nincsen:-(
Kikában???
Na, ezt meglesem jövő héten!
Valakinek valami receptje hozzá???
üdv. milyen gépeid vannak ?gázos vagy elektromos?
bővebenn mit lehet még tudni róluk?
írtam privátba.
Kedves Olvasó!
Sajtos tallér készítéssel foglalkozom 1991 óta. A gépeket költözködés miatt el szeretném adni, receptel, üzletekkel együtt. Akit érdekel kérem legyen kedves írni a semsey@externet.hu email címre.
Csefro küldöm, csak eltűnt a fórum, mert át lett írva a cím, de már itt vagyok :))
Szerintem a goffri sütőben vastag lesz és nem olyan vékony, ropogós.
Azt sajna nem tudom hogy kell sütni, de akár vállalom azt a fáradtságot is, csak találnék ilyen sütőt.... :)
De igen, egyről beszélünk. Még a flausi lagzikba szokott ilyen lenni.. :)
Sajna hamarabb nyomtam entert:( bocsesz...
a kérdésem az lett volna, hogy nem tudjátok hol kapok olyan sajtos tallér 'nyomót', aminek rácsos az alja és a teteje?
További ajánlott fórumok:
- Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni?
- Érdemes fagylaltkészítő gépet vásárolni?
- Automata mosógépet szeretnék vásárolni, de milyet?Tapasztalatok?
- Megérné szódagépet vásárolni?
- Kamatmentes részletre komplett számítógépet + internetet lehet vásárolni?
- FLABELOS gépet lehet egészségpénztárral (egészségkártyával) vásárolni?