Hogyan vegyem rá a kisfiamat, hogy a játszótéren ne egye meg a homokot? (tudásbázis)
Már látom régen jártatok itt, azóta megoldódott a gond, de a gép most kidobta Tudásbázisba.
Anyucim a tyúkszart ette, nővérem a falat én a homokot. Most belegondolva fujj, de akkor anyukám elmondása szerint igen jó izüen eszegettem.
Laura lányom kiskorától kezdve kapott vitamint, kis állatkás figurás, még élvezte is minden nap mást kapott, és nem evett semmi pluszt. Kár, én élveztem volna.
Érdekes...én is ettem a falat...:D
Azt hittem, csak én voltam ilyen dili!:DDD
Még anno tanultam a homok összetételét kémiából. Mintha (de ez most nem 100%) lenne benne Ca. Lehetséges, hogy ilyen hiánya van a szervezetének?
Én anno a WC papírt kebeleztem be. Annakidején még kemény, lapokból volt hajtogatva. Előszeretettel fogyasztottam. Jóvanna, a TISZTÁT!:)) A doki mondta, hogy Ca hiányom van (a terhesség alatt alakulhatott ki anyusomnál), de inkább egyem a szalvéta fehér részét. Mégiscsak gusztusosabb. AZ nem kellett.:))
Ehhez már csak a fal "nassolása" társult.
Szia!
Nekem Máté 20 hónapos és majdnem mindent bekap. Pl egy játéktelefon nyomógombját is lenyelte. A papírt a kisautókról stb. Én is bajban vagyok mert összeszorított fogakkal állok szemben többnyire. Én azt mondom neki kakás dobd el.
Az enyém nem eszi meg a homokot.
Hanem minden mást...:(
Az a gyerekem, amelyik cumizott, nem ette a homokot, talán mert a szája tele volt cumival. Amelyiknek nem, az meg-megkóstolgatta.
Nagyon féltem, mert lakótelepen nem tudni melyik állat (cica-kutya) jár oda dolgát végezni...
A hintázás jó mókának tűnik. Amikor egyszerre voltak kicsik, készítettem egy spéci övet hintázáshoz: széles gumira varrtam műanyag kapcsot. Ezt a hinta megfelelő részén becsatoltam. Így bele tudtam a viszonylag pici gyereket is tenni, s bátrabban lehetett lökdösni is.
Na szia
Van valami haladat?
Hogy vagytok?
Helló! A gyerekek néha furcsa dolgokat esznek!:) A párom állítólag a földet ette. Egy unokatesóm pedig a hernyókat szedegette a falról, és be is kebelezte...
Szerintem is próbáljátok ki a a hintát! Biztosan tetszeni fog neki!
Szia.
Attól függ ,hogy mekkora a kisfiad?Probáld játékosan elterelni a figyelmét ,ha még nemérti meg ,hogy nem jó az piszkos ,nemszabad megenni.Hivd mindig egy ujabb hintához ,játékhoz ,hogy terelödjön el a figyelme ,kösse le az épp ott levö játék nem a homok.Tudom nem könnyü ,mert ha akaratos ,sok idöbe telik.
További ajánlott fórumok:
- Szellemi játszótér. Ha van kedved beszélgetni vallásról, anyósról, gyerekről, párkapcsolati válságról
- 2 és fél éves kisfiamat semmilyen módszerrel nem tudom leszoktatni a ciciről. Tanácsokat várok.
- Segítsetek! Kisfiamat vasárnap hajnali fél 4 körül be kellett vinni az ügyeletre mert lázas volt...
- Mit szólnátok ha a játszótéren más gyerek bántalmazná a ti gyereketeket?
- Hogyan szoktassam le a 16 hónapos kisfiamat a tápszerröl?
- Hogyan vegyem rá 3 éves kisfiamat, hogy több folyadékot fogyasszon?