Hogyan tudnám megszerettetni a 3 éves lányommal a gyümölcsöket? (tudásbázis)
Nekünk nem megy a lekvár sem.Gyümölcsjoghurtból kiköpi azt a pici gyümölcsöt is.Tavaly a görögdinnyével ki lehetett kergetni a világból,pedig akkor látta először.Hogy honnan tudta,h. az gyümölcs?Egyedül a banánturmix megy.
Növéreméknek a lekvár sűrűségű gyümölcspűrék váltak be, mint lekváros kenyér. Mai napig nem tudja a gyerek, hogy így szerette meg a gyümölcsöket.
Mintha a lánykámról írtál volna, csak annyi különbséggel, hogy ha valami olyan kerül a szájába, amit nem akar, úgy köpi ki, hogy "öröm" nézni. Köszönöm Nektek ezt a sok ötletet, majd felváltva megpróbálom alkalmazni.
Szia!
Az én 3 éves lányom is pontosan ilyen,mint a tied. Maximum egy banánt eszik meg önszántából. Én úgy szoktam próbálkozni,hogy mikor nagyon elmélyülten játszik vagy mesét néz, akkor "becsempészek" a szájába egy kis gyümölcsöt. Vagy összeturmixolom, és mondom neki, hogy mikor kisbaba voltál is így etted, és akkor nagyon ízlett. Esetleg joghurtba keverek.
Nagyon találékonynak kell lenni, de sokszor ezek a trükkök sem jönnek be sajnos!:( Pedig én is,és a férjem is direkt előtte esszük jóízűen a gyümölcsöket, de a lányomat nem érdekli. Persze az édességet, azt bármikor képes megenni.
Nagyon meg tudlak érteni! Próbálj ki mindent,hátha bejön! Sok sikert!
Én is így gondolom! Együtt kell enni. Az én fiamnak is mindig az kell, amit én eszek :)))
Próbáld meg hogy vidám formákat csinálsz többféle gyümölcsből.Szemet,szájat meg ilyenek hátha segít.
A lányom is kihozza a tányért, csak az sajnos még tele van, és rám szól, hogy Ő ilyet nem kért. Nekem már "mérgezésem" lesz a gyümölcsöktől, mert annyit eszek. Sajna, ez sem segített.
Szerintem egyél előtte nagyon jóízűen minden fajta gyümölcsöt. A gyerekek kíváncsiak, csak izlik neki valmelyik. Bocs, ha ezen már túlvagytok és nem jött be.
amikor játszanak , bevittünk nekik a szobába az asztalra letettem és kimentem . Nemsokára az üres tányért hozták ki.
( ha megkérdeztük tölük ennének-e gyümölcsötmindíg az volt a válasz hogy neeem
Nálunk megoldódott magától.Az oviban nagyon szokszor kapnak gyümit,meg hetente van gyümölcsnap
amikor a szülők visznek valamit,általában mindenki jóval többet visz mint amennyit meg tudnának enni.Ott jóval többmindent megeszik mint itthon.
Köszönöm Zita9770! Lányom már több, mint egy éve bölcsis, de ez sem hozta meg a kedvét. Néha, nagyon ritkát megeszik egy fél banánt, de ez már soknak számít. Annyira jó lenne, ha lenne valami fortély, vagy segítség. Vagy majd ez is megy magától?
Én is így voltam a fiammal,semmit nem volt hajlandó megenni,pedig pici babaként sokat és sokfélét adtam neki.Mióta oviba jár ez a problémám megoldódott és már ő válassza ki a boltban hogy almát,banánt vagy valami mást kér.
Sajnos nem igazán akar megenni semmiféle gyümölcsöt, és nagyon jó lenne, ha a vitamint természetes formában is a szervezetébe tudnám juttatni. Minden nap többféle gyümölccsel kínálom, eszem előtte, de mindent elutasít. Tanácstalan vagyok, kérlek, segítsetek!!!
További ajánlott fórumok: