Hogyan lehet a legkönnyebben álláshoz jutni? (beszélgetés)
Igen! Mondjuk most már van rutinom :S, és átvariáltam az önéletrajzom is:)
fotó, részletes önéletrajz, minden volt?
igen, páran. persze ált. sz@r melókra...
Egy multicégnél, közel az emberek negyedét kiszórták....
Itt budapesten is ezrével szórják ki az embereket, csak tőlünk 3000 embert bocsátottak el az idén, és még nincs vége....
Nagyon nehéz munkát találni a mai világban! Ismerős által vagy nagyon nagy szerencsével lehet normális munkához jutni! Rabszolga munkát éhbérért még hébe- hóba lehet találni, de az is egyre nehezebb, legalábbis itt Somogy-megyében. Nem tudom máshol mi a helyzet talán csak Budapesten vagy a környékén másabb!!!
Tudom ez a 22-es csapdája, én is csak azért tudok tanulni, mert mellette van munkám és van miből fizetni ezt a "hóbortot"...
De pl valaki a suliból kieszközölte magának, hogy a munkaügyi központ fizesse be erre a másfél éves, negyedmillió forintos képzésre. Nekünk többieknek meg maradt a részletfizetés....
Én is a gyes után még alig dolgoztam pár hónapot 5 éves lesz a gyerkőc.Mit gondoltok ha a megyei lapba hírdetném magam??
igen ám de ha nincs munka nincs pénz iskolára se hogy szakmákat csinálj nem mindenkinek milliomosak a szulei
Szerintem még az sem a legutolsó szempont,hogy az ember az ország melyik részén lakik...
Pályakezdőként és egyedülálló anyaként nekem nehéz, semmi nincs.Pedig most is tanulok, és az sem ér majd semmit, mert nincs gyakorlatom.
Nézd, vannak helyek, ahol emberhiány van, pl az egészségügy. Most csinálok szombatonként egy radiográfus képzést. Tudom, hogy nem ez a meggazdagodás útja, de én egy percig sem szeretnék munkanélküli lenni, ha úgy hozza a helyzet....
Nem tudom, nekem kb. ötször nézték meg az önéletrajzomat, de ennyi.
Ja és még egy tuti tipp: a nagy számok törvénye. Kutass fel minden létező, a szakmádnak megfelelő helyet és add be a jelentkezésed. Ez nem párválasztás, nem vagy rossz ember attól még, mert több vasat tartassz a tűzbe... Csak vigyázz, hogy egy helyre ne add be háromszor, ha három helyen hirdetik... :Ö
Csak az a baj,hogy hiába van több szakmád(nekem is),akkor meg a gyakorlat kell nekik.
A titok nyitja szerintem, hogy az embernek legyen több különböző használható szakmája, nagyobb az esély, hogy valamelyikben talál munkát. Én évek óta munka mellett folyamatosan tanulok, remélem sohasem lesz szükségem a megszerzett pótszakmákra... :)
én a profession.hu-t ajánlom, meg a hasonló oldalakat. ha regisztráltok, és minél részletesebben kitöltitek, akkor több esélyetek van! (engem anno sokan hívtak az ilyen oldalakon való regisztrálás után)
hajrá!
o hagyad már az en párom 7eve dolgozik egy cegnel asztán irodarol nem tudot berendezni legalabb gy sori munkásnak na enyit az ismerosokrol
felénk sajnos sokáig ugyanazt."viharsarok"
de a neten lehet találni
a munkaugyi koszpont minden nap ujat tesz ki
Ha nincs ismerős,az ember elveszik...
sehogy mindenhogy nehéz. Én kb 1 éve keresek munkát. még jó hogy GYES-n vagyok.
amig nem talalsz mellot fizetnek
Neked sikerült?Mert nekem még sosem.:((
munkaugyi koszponton keresztul
További ajánlott fórumok: