Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell olyan habcsókot készíteni, ami ehető és szép is? fórum

Hogyan kell olyan habcsókot készíteni, ami ehető és szép is? (beszélgetés)


2010. ápr. 7. 08:33
De, ha van, akinek úgy lesz tökéletes, hogy gőz felett veri fel, akkor azt miért kell leszólni? Kinek így lesz az igazi, kinek úgy. Ki kell tapasztalni, kinek hogyan sikerül és akkor azon soha nem szabad változtatni csak azért, mert mástól mást hallott. Én magam is így vagyok. Pl. van, aki esküszik, hogy a piskótát porcukorból csinálja. Én kristályból. Van, aki felveri féli a habot és utána teszi bele a cukrot. Én együtt kezdem verni a fehérjével. És miután mindig szép a piskótám, egy istennek sem változtatnék rajta:)
7. dcde70a4a0 (válaszként erre: 1. - 5f7b4cf4b6)
2009. jan. 28. 14:53

Szia Bocimobil

Mi így készítjük a habcsókot,és nagyon finom,próbáld ki,hátha ízleni fog a férjednek.

1 tojás fehérjéhez 3 evőkanál cukor kell,a tojásfehérjéket rakd egy tálba,elektromos habverővel majdnem teljesen verd fel,a legmagasabb fokozaton.Mielőtt teljesen kemény lenne a hab,kanalanként tegyél bele cukrot,de közben verd a habot,amikor kő kemény,tehetsz bele diót vagy kókuszreszeléket,és egy pici citromlevet,vagy egy mokáskanál ecetet is tegyél bele,amikor az egész már nagyon kemény,ha nincs otthon habzsákod,fogj egy teáskanalat,tepsire tegyél sütőpapírt,és kanalazd rá a masszát,15o fokos sütőben 25-3o perc alatt megkeményedik,ha kókuszt tettél bele,ha szép zsemle színű,zárd el a sütőt,ne ijedj meg,ha kicsit puha,mert mire kihül megkeményedik,és nagyon finom lesz,vigyázz,hogy ne legyenek túl nagyok a habcsókok(1o forintos-nál nagyobb ne legyen,mert akkor hamar megszárad)A gőz fölötti habcsókot meg felejtsd el.

6. ljubi (válaszként erre: 1. - 5f7b4cf4b6)
2008. ápr. 17. 08:17

Szia!

Az én anyukám profi a habcsók készitésben.

minden tojásfehérjéhez 3-púposkanál cukor kell egy pár cepp citrom.

Egy nagy lábosba tegyél fel kevés vizet és forrald fel.Olyan edénybe tedd a tojást ami jól fekszik a lábosra(mivel gőz felett kell felverni a tojásokat).Amikor már megáll a habverőn a máz akkor jó.Izlés szerint darabolt diót is tehetsz hozzá.A tepsit zsirozzuk vagy vajazzuk.Alcsony lángon nem sütjük csak szárítjuk,később nyitott sütőajtónál,hogy ne kapja meg,így szép fehér és gusztusos lesz.Remélem így sikerül örömet szerezni a párodnak.Sok sikert.

5. 533bb4d1fe (válaszként erre: 1. - 5f7b4cf4b6)
2008. ápr. 12. 14:13
Én úgy csinálom,hogy 6x-os cokorral,de több mint a felét szirupnak főzöm meg,a felvert habot ezzel leforrázom,és még verve hűtöm egy darabig.És igen,teljesen nyitott sütőben inkább szárítom.
4. 5f7b4cf4b6 (válaszként erre: 3. - Andrea0301)
2008. márc. 25. 18:06
köszi
2008. márc. 25. 09:45

Kanállal kis halmokat rakok a tepsire és a legkisebb lángon csak szárítom.De meleg sütőbe rakom (mivel előtte sütök valamit, amiből megmarad a fehérje).

Ha úgy látod, hogy kezd színesedni, akkor nyisd ki a sütő ajtaját kcisit.

2008. márc. 20. 17:59
senki :(
2008. márc. 20. 11:55
A férjem gyermekkori nosztalgiája a habcsók, amit a nagymamája csinált annak idején. Kérésére már többször próbáltam, de lyukas közepű és lapos akármik lettek. Szóval kuka. Ha tudna valaki súgni, annak nagyon örülnék!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook