Hogyan és mikor ültethetem át a pálmát? (tudásbázis)
tavaly tavasszal tanácsaitok szeriont átültettem a pálmákat, gyönyörűen kihajtottak, és egész nyárom hűvösben, nem a napon a kertben voltak.
Most éjjel 4-5 °-ra lehűl. Szerintetek bevigyem ?
de a nagy cserepeket annyira nem szeretem cipelni, meg napközben ki kellene vinni, mert ilyenkor napközben sokkal jobb idő van kint, mint a lakásban,
Vagy várjak még pár hetet, vigyem be október közepén végleg ?.
Van valakinek ilyen problémája ?
Trikolór anyától születtek, a 4/2 volt az ikertestvére. Nagyon szép volt a 3 trikolór, már csak ez az egy maradt, nagyon büszke voltam rájuk, ahogy ültek a keritésen, mindenki csodálta a 3 színű családot.
Ugyanúgy tartja a kis fehér kezét, mint a Tiéd.
Ok, utalom.
Melyik ?
Szívesen,500forint egyébként.
Az egyik cicád,olyan mint az enyém...:)
Vigyázok.
Ma nem mertem megcsinálni, mert nem voltam biztos abban, hogy jó a műanyag cserép.
Köszönöm szépen. És ugye virágföldbe ? még soha nem csináltam ilyet, még élt anyukám, a mi szobanövényeinket is ő tartotta karban, én meg soha nem figyeltem meg, hogy csinálja.
Ha szép idő van, akkor reggel kiviszem őket a kertbe, este pedig beviszem. 3 pálmánk van.
Télen szobában tartott pálmáink kinőtték a cserepüket, át kell ültetnem. A neten sehol sem találom, hogy most márciusban elvégezhető-e az átültetés.
A másik problémám az, hogy eddig rendes cserépben voltak, de nem kaptam nagyméretű virágcserepet, csak műanyag cserepet. Abba átültethetem-e ?
Ezek anyukám pálmái voltak, aki 3 éve meghalt, azóta nem is voltak átültetve a pálmák, már eléggé kiőtték a régi cserepet.
További ajánlott fórumok:
- Használt-e valakinek az alábbiak közül bármelyik?:barátcserje, cickafarkfű, palástfű? Hogyan szedtétek, mikor?
- Nincs fóliasátram (nem is akarok), mikor ültethetem ki a kertbe a kipikérozott paprika-paradicsom palántáimat?
- Phonix pálmát lehet szabadban tartani?
- Most kaptam egy yukka pálmát. Hova tegyem ablakba? Árnyékba? Mennyit locsoljam? Átültessem?
- Kókuszpálmát hogyan gondozzam?
- Hogyan kell gondozni a Phoenix pálmát?