Hogyan beszélünk el egymás mellett? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Hogyan beszélünk el egymás mellett?
Más pasi nevében nem beszélhetek.
Vannak hülye pasik. Vannak.:)
Természetesen.
A pasik is emberek:)
Szerintem ha valakit szeretni AKARUNK,és ő fontos nekünk:Elég ha őszintén és szívből próbáljuk kiismerni őt,hozzá szokni az ő ügyes-bajos dolgaihoz,elfogadni hibáit,megérteni hogy különbözőek vagyunk;Békében és megértésben együtt élni jóban-rosszban és kitartani.
Ami nem tetszik benne megjegyezzük,hogy alkalmazkodni tudjunk és amikor ő hangot emel példaként tárhatjuk elé,hogy
-Igen drágám!Én megértem ha van,ami nem tetszik,de nekem is van.Együtt élünk.El kell fogadnunk egymást.
Mivel ezt látja tőled/tőlünk ez példaként szolgálhat neki és ha ebből is vita van?! hát elfogadjuk azt is hogy őt ez rosszul érinti...Alkalmazkodni kell újra,hisz ő nem egy a többi emberből,hanem egy különleges valaki.Nekünk fontos hogy mi szerethessük őt.Nem ő kérte,hát miért kéne fizetnie vagy valaki másnak látszania/máshogy beszélnie.Pont azért szeretjük mert ilyen.Ha nem szeretjük ilyennek,nem is szeretjük igazán.A sok megértés és a kitartás/a magunkból árasztott szeretet idővel meghozza gyümölcsét,mert megnyugszik az a valakink,meg tud bennünk bízni-tud bennünk hinni hogy mi ártani neki a legkevésbé sem akarunk.
És a házi áldás szövegét másolnám most be ide hittől függetlenül érdemes az első 3 sorát elolvasni
Hol hit ott szeretet
Hol szeretet ott béke
Hol béke ott áldás
Hol áldás ott Isten
Hol Isten
Ott szükség nincsen
Sokszor még ennek tudatában és reményében is bosszantó a másik,de akit szeretünk,azért érdemes harcolni még magunkkal is,mert ha ő máshogy reagál,mint elvárnánk az maximum idegesítő,de ha erre az a válasz tőled/tőlünk hogy "nekem meg ez így nem tetszik" az bizony bántó...
Kulcsszavak:Elfogadás,megértés,szeretet,béke és türelem(a toleranciában) másképp nem lesz Rózsa
A semmi a legtöbb esetben azt takarja hogy engesztelj ki, kérjél bocsánatot, amit ciki kimondani...vagy találd ki mi a bajom, nem feltétlen a kommunikáció hiánya.
de jó a cikk, tetszett:)És klassz munkaheyen dolgozhatsz:)
Ezt én egy példának tekintettem a kommunikáció hiányáról, meg az egymás melletti elbeszélésről. :) És jóóól tovább gondoltam, szokás szerint.
Nem tudom elképzelni, hogy egyetlen félórából tényleg ekkora durca tud lenni, valószínűleg már több napja várta a csaj, hogy vele foglalkozzon, aztán amikor megtudta, hogy még pénteken este sem, akkor már rohadtul csalódott lehetett.
Nagyon jó a cikk. Gratuláklok. Jó a stílus, könnyed, humoros.
Nagyon tipikus eset, ebben az életkorban. Ezt a "hattyú halálát", ahogy az előttem szólók már leírták, mind megéljük ifjú korunkban. Vérmérséklettől is függ, hogy meddig. A cikkíró korrekt volt, jelezte, hogy kb. mikor ér haza.
Most kibújik belőlem a kisördög:- Miért is beszélt a hölgy a baráttal? Miért is "árulta be a barát? Ki hívta a másikat? A hölgy ellenőrizni? A barát kakit kavarni?
Ebben teljesen igazad van.
Érzésem szerint ez a cikk viszont nem szólt iylen mélységű problémákról,csak egyszerűen arról,hogy a férfi késett fél órát,és abból lett 1 egész hétvégés durci.
persze lehet,hogy a nőnek más baja is volt..csak azt ugye nem tudjuk,mert a ffi ,aki írta,sem tudja..És ha nem tudja,hát mit tud csinálni??élvezi az egész hétvégés durcit ..
Én nekem nagyon tetszett ez a cikk.
És szerény meglátásom szerint ő pontosan tudta, hogy téged (mint általában mindenkit) ezzel a viselkedéssel lehet kiüldözni a világból.
Minek tányért törni, ha csendben is el lehet intézni? :DDD
:) 7-nél elöbb ne várj = 7-re hazaérsz.
Nálunk a "semmire" mindig tudjuk mindketten a választ!Ezt már nem kell fejtegetni...
szerintem van,aki az elmélettel sem ért egyet,mert jobban szeret játszmázni,meg titokzatoskodni,és azt hívja szenvedélynek..Én hamar megtanultam,és működtettem is,amit leírtam,mert nem szeretem a felesleges vitákat,a hisztit,a feszültséget meg a haragszomrádot.Volt-van az életben anélkül is elég,hogy gerjesztenénk.Bár lehet,hogy azok szeretik az iylen cirkuszokat,akiknek 'túl nyugis' az életük.
Én örülni szeretek
Egyetértek, én is így gondolom.
Csak annyit fűznék hozzá: elméletben milyen jól tudjuk, ám a gyakorlatban...
Nagyon jó megírt kis cikk volt..
és egyben tipikus példája annak,hogy hogyan lehet a bolhából elefántot csinálni-
én is csináltam,korahuszonévesen,hogy figyeljenek rám,és hízelegve kiengeszteljenek.aztán leszoktam róla,mert láttam,hogy az iylen trükközés kiidegeli a másikat,és összezavarja.Sokkal nagyobb kaka lehet belőle,mint ami műbalhét az ember eredetileg elképzel.
Sokkal jobban működnek a kapcsolatok,ha nem azt mondjuk,hogy semmi,hanem: bocs,most fáradt vagyok,majd később.Bocs,máshol jár az eszem.vagy: bajom van,de nem veled,és most nem beszélnék róla.Sok idegeskedéstől megkímélhetnénk ezzel magunkat és a párunkat.
Fél órás késésen meg nem kell fennakadni
Ez aannyira tipikus..:D de mi már csak nevetünk magunkon egy-egy ilyen után :)
Az előttem válaszolóknak igazat adok, mert én is szeretném ha minél több időt együtt tölthetnénk, szerintem ez érthető, nekem barátom sokkal sokkal fontosabb mint a barátnők meg ismerősök.
További ajánlott fórumok:
- Két magánhangzó egymás mellett ABC-ben
- 3 mássalhangzó egymás mellett
- Írjál olyan értelmes szót amibe "em "egymás mellett megtalálható.
- Írjál olyan értelmes szót amibe "ek"egymás mellett megtalálható
- Írjatok olyan szavakat, amelyben a km páros szerepel (így egymás mellett)
- Több fotó egymás mellett. Hogyan lehet megcsinálni?