Hogy lehet most feleannyi a magánnyugdíj-pénztári hozamom, mint egy évvel ezelőtt?! (tudásbázis kérdés)
Úgy látom, te nagyon vágod a témát. :-) Ez tök jó.
Én amúgy nem 20, hanem 30 évvel számoltam, mert még "csak" 32 vagyok, szóval baromi sok van még a nyögdíjig. De talán pont ezért érdemes belevágni, mert hosszú távon kis pénzből is sokat lehet (talán) csinálni. Te amúgy ezzel foglalkozol? Vagy érdeklődés szintjén ástad bele magad? Mert engem tényleg nagyon érdekelne.
Köszi :))
Évi 60.000 ft évente 10%-kal indexálva 20 éves futamidő alatt, közel sem lesz 20 millió szerintem.
Nem a 60.000 ft-ot indexálod, hanem a harmadik évben már a 66-ot. A 20. évben a befizetendő összeg 366.955 ft. Az éves 10%-os átlagos hozam pedig nagyon szép eredmény. De nem lesz belőle húszmillió.
Az öngondoskodás viszont tényleg nagyon hasznos dolog, csak érts hozzá. A hozam egy nagyon fontos dolog, de legalább olyan fontos hogy milyen a választott megoldásod költségszerkezete és hogy milyen rugalmassági pontok vannak benne. Ezekre nagyon kérdezz rá.
Sőt, ezen az oldalon még egy kalkulátor is van, amivel ki lehet számolni, hogy havi mondjuk 5.000 Ft befizetéssel ha eléred a nyugdíjkorhatárt, mennyi lesz benne. Én nagyon meglepődtem, ennyivel számoltam évi 10 %-kal emelve a saját befizetésem nagyságát, és majdnem 20 milla jött ki!
Nem is olyan hülyeség ez az öngondoskodás....
Mit szóltok ehhez? Hát nem érdekes, hogy valamennyi hozamot minden évben termelt mindegyik? És ezzel megválaszolom saját kérdésemet, utána nézek ennek az Életút nevezetűnek.....
Azt nem találom most,de van egy kártyám,szépen annak alapján lekérdeztem az egyenlegemet.
Én úgy tudom csak 10 év leteltével lehet kivenni.
További ajánlott fórumok:
- Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam?
- Mikor kezdik visszafizetni a magánnyugdíjpénztári reálhozamot? Ki mit hallott?
- Nem lehet, hogy jobban jár az aki marad a magánnyugdíjpénztárban?
- Utalta már valakinek az Otp magánnyugdíjpénztár a reálhozam feletti részt?
- 30 éves korban beléphetek-e valamelyik Magánnyugdíjpénztárba?
- Állami vagy Magánnyugdíjpénztár?