Hogy lehet gyönyörű tündérkertet varázsolni (tudásbázis kérdés)
Na igen...:-)
Nem nagyon hallottam még olyanról, hogy egy pasi kivirult volna attól, ha "beszélsz hozzá", ellenben egy virág szinte hálás érte...:-))
Van egy második éves nyárfánk. Ha véletlenül sárga levelet látok rajta, leveszem, megölelgetem, beszélgetek hozzá, puszit kap, hogy nagyon szeretem őt....
A párom nem akarta elhinni. A múltkor aztán felfedezett egy sárga levelet és megkérdezte: - A fádat mikor szeretgetted meg, mert sárga levél van...
:)))
Nekem nem pampafüvem, hanem csak díszfüvem van (kb.1-1,5m magas).
Azt úgy szoktam, hogy télire összekötöm a szárát, betakarom a tövét (lombbal) és tavasszal, amikor elkezd hajtani, akkor egy munkáskesztyűben kihúzgálom az elszáradt szálakat. Ez kb. május közepe felé szokott lenni, bár függ az időjárástól. :-)
Én is lilát, meg fehéret vettem. El is ültettem őket, nagyon szépek. A muskátlik is a helyükre kerültek, azok is lilák és fehérek. Így minden ebben a két színben pompázik.
Még van egy szép fehér nagy talpas cserepünk, műanyag. Abba valami futó törpe petúnia kellene, lehet azt még veszek, és az idén ennyi.
Tudod véletlenül a dáliagumót mikor kell ültetni, mert kaptam párat.
Köszönöm,ki fogom próbálni!:)
Igen,engem is az árak ösztönöznek,de mellette az is,hogy jó látni,hogy valami kihajt,él,és gyönyörű,ami a én kezem munkája!:)
Neked is jó kertészkedést!:)
Szia
A sarj az a nagy tő mellett kihajtott kicsi hajtás. Tehát olyan, amelyiknek még csak levélkéje van és vékonyka fás szára. :-)
Nekem sikerült egy teljes nagy virágzó példányt átmenekíteni a kert egyik feléből a másikba. :-) Megküzdöttem vele rendesen, de megérte. Csak nézd meg egy-egy virágos katalógusban az árakat, az ösztönözni fog a munkára. :-)) Ott 1-1 kicsi sarjért ezreket kérnek el. :-(
Olyan pedig egy jól megtermett orgonának sok-sok van... :-) Sok sikert!
Köszönöm,kipróbálom!Bár nem tudom,hogy fogok kiásni belőle,borzasztóan vastag szára van.
Viszont én nem vagyok ilyen profi,azt nem tudom,mi a sarj?!
Az,hogy 3 év múlva virágzik,nem gond.
Köszi mégegyszer!
Szisztok!Nem tudja valaki,hogyan lehet az orgonát szaporítani?
Van egy gyönyörű nagy bokrom,abból szeretnék máshová is tenni.
Nekem azt a család nem ette, sőt a párom egyenesen kiakadt, hogy olyan, mint a pitypang levele. :-)
Mondtam neki, hogy azt is meg lehetne enni, erre közölte, hogy ő nem kecske! :-D
További ajánlott fórumok:
- Hogy tudnék gyönyörű narancssárga falakat varázsolni?
- Hogy lehet középhosszú hajból Hollywood-i hullámos fürtöket varázsolni?
- Réginek látszó (megszürkült) evőeszközöket mivel lehetne újra széppé varázsolni?
- Szerintetek egy 20 éves fürdőkádat csillogóvá lehet varázsolni?
- Lehet festett szőke hajból házilag barnát varázsolni?
- Mobiltelefon kijelző üvegét mivel lehet karc és homálymentessé varázsolni?