Hogy fejezzük be a szopizást? Szerintetek rossz anya vagyok? (tudásbázis kérdés)
Kiváncsi lennék, mikor após volt fiatal apa, mennyire fogadta meg az anyósáék tanácsait a gyereke táplálásánál.Alkalomadtán finoman feldobható a kérdés, talán a párod részéről.
A Te egészséges, jól fejlett babád, hadd döntsd már el, mikor mit egyen.
Szerintem sincs vele semmi baj!Egészséges, boldog, aktív babóca aki már egyedül megy.
Csak az hogy mindig "csesztetnek".A férjem kiáll mellettem de amikor nincs itthon akkor nehéz.
Reggel amikor még itthon van az após akkor adok a picinek margarinos kenyeret vagy tojássárgáját vagy tejdedarát.Nem eszik belőle sokat de amikor az após elmegy adok még neki valamit amit szeret hogy jóllakjon.
Biztos nehéz, de próbálj megnyugodni és nem feszülni, mert azt azonnal észreveszi.Akkor utána még kevésbé fog enni.
Próbáljatok kimozdulni babás helyekre, tornára stb,ha teheted és nem erre koncentrálni.
Esetleg ha látja majd más babákat, hogy kóstolgatnak, akkor ő is kér.
ó hát akkor nincs itt baj
eszik Ő azért akkor sokmindent
éheztetni nem kell
az Én fiam a húslevest szereti a legjobban, jó zöldséges pipihúslevest, finom tésztával
:) nyami
ne aggódj, ha jó a kedve akkor minden a legnagyobb rendben
Az attól függ milyen kedve van:)Valamikor megeszi a riszeshúst is.Valamikor még a levest sem akarja megenni.Pl vasárnap egész nap nagyon szépen megevett mindent de tegnap meg ma szinte semmit.Próbáljuk folyamatosan.De ha nem eszik akkor feszült leszek és ezt szerintem megérzi.
Meg aztán nem fogom éheztetni ezért ha nem eszik akkor megszoptatom.
akkor lehet lassacskán adni a darabosat is
mi az amit szívesen eszik? a tejpépen kívül?
jajjjjjjj Istenem, neeeeeeeee
ki az az észlény? 11 hónapos gyereknek tejet? meg kakaót?
van anyatej, akkor eszedbe ne jusson, ha nincs akkor se, akkor ott a tápszer
mindent jól csinálsz, szerintem a tejpépeket lassan fel lehetne cserélni rendes ételre, ahogyan a picikéd igényli
szépen, lassan, fokozatosan
semmivel nem vagytok elkésve
Ne aggódj minden oké!!!
a szoptatással erősödnek is az izmok ...eleve jó már.
nekem pl. ezt mondta a védőnő hogy ne aggódjak de próbálgassam a darabosat.
Nagyon jól teszed, semmi szüksége még ezekre.
Én megfigyeltem a fiam kisebb korában, ha beteg lett, a reggeli kakaó jött vissza azonnal.
Mi be is fejeztük a reggeli kakaózást, áttértünk a kamillateára, csipketeára, nyáron vízre.Üresen.8 éves lesz a fiam 2 hónap múlva és még nem ivott soha szénsavas vackokat, nesteát, nem evett csipszet, ilyesmit.
1 éve, amióta paleos lettem, nála is minimalizálom a tejtermékeket, igyekszem nem sült krumplival kínálni.Már szereti az én sütijeimet, kenyérpótlóimat, azóta sokkal ritkábban van felső-légúti betegsége.
Nem veszek Túró R. és társait, kinder izéket se.
Itthon sütök kekszeket, néha sütiket, már leállt a joghurtokról is.
Helyette gyümölcsöt próbálok adni neki.
Legyél okos, vedd fel a pléhpofát, helyeselj nekik, aztán csináld úgy, ahogy Nektek jó.:) Mire észreveszik, eltelik egy kis idő.
Hidd el, az a baba, aki szeretne már mást is enni, a tudtodra adja.Ha kinézi a kezedből és hangosan cuppog, biztos lehetsz benne, hogy szeretne enni belőle.:)
Az én fiam 3 éves koráig nem kapott tehéntejet.
Kakaót meg végképp nem kéne kapnia még a picikédnek.
Hallgass az ösztöneidre, várd meg, amíg belenyúl a tányérodba.Legalábbis halaszd még el ezt a dolgot, ha ennyire nem kéri.
A szopizást meg abba ne hagyjátok, örülj neki, hogy még tudsz szoptatni.:)
Apóséknak mondd meg, hogy kap a pici tejet, méghozzá a legjobbat, amit kaphat! :)
És hallgass csak az ösztöneidre!
De Te tudsz szoptatni! 11 hónapos gyereknek nem kell még azt ennie, mint egy felnőttnek. Nem szabad rászoktatni a sós, cukros dolgokra. Szerintem teljesen normális, hogy a szopi mellett pépet és levest eszik. Próbálj a kezébe adni néha egy kis bulátát vagy kölesgolyót, hátha elnyammog rajta. Anyós-após mondandója pedig egyik füleden be, a másikon ki :). Még jó, hogy nem akarják pálinkás kenyérrel etetni ;).
Szerintem szuper anya vagy!
További ajánlott fórumok:
- Jogos, ha a férjem azt mondja, hogy rossz anya vagyok, mert nem tudok finomakat főzni?
- Rossz vagyok, ha nem szeretem,hogy a férjem előző házasságából nálunk vannak a gyerekei?
- Második cukorgyógyszertől is rosszul vagyok
- Középiskolás vagyok, de rossz szakot választottam és katona szeretnék lenni!
- Rossz anya vagyok.
- Én vagyok hülye? Vagy rosszul állok az élethez? Mit gondoltok?