Higanyos lázmérő. Hova lehet vinni, ha már nem használom? (tudásbázis)
Sikerült vennni higanymentes üveg lázmérőt(
[link] és nagyon szeretem!Megbízható
Sziasztok!
Ha valaki eladná a higanyos lázmérőjét engem érdekel!
dobos.edina@gmail.com
Köszi az infót, a digitális nagyon nem jött be.Remélem az is legalább olyan megbízható,mint a higanyos.
A higanyos helyett nem csak digitális lázmérőt lehet kapni. Van a higanyos elvén működő, csak valami más anyaggal van töltve.
Gyógyszertárban is leadhatod, mint veszélyes hulladék.
Ha valakinek felesleges higanyos hőmérője van,szívesen átveszem.:)priviben
Azt eddig is tudtam,hogy a higany mérgező,de nekem akkor sem jutna az eszembe,hogy a jól bevált hagyományos lázmérőmtől megszabaduljak,főleg mert a gyerekorvosok és a védőnők többsége is ezt javasolja.Digitális ide digitális oda.De persze megértem a topikindítót is.
Semmi baj nincs a a higanyos lázmérővel, csak nem annyira szeretem használni. Hiába pontosabb, nem szeretem használni. (Mondjuk én kipróbáltam a gyerekemnél a digitálisat meg a higanyosat, amikor lázas volt, és ugyanannyit mutatott) Elfér a lakásban, de mivel nem használom, minek legyen ott? Hogy egyszer véletlenül csak eltörik? Ezért kérdeztem.
Igen, ez igaz, a higanyos pontosabb. nem KELL kidobni.
Néhány lázmérőt márt eltörtem :)
A digitálishoz nincs bizalmam, nem ugynnyit mért mint a higgyanyos.
a higany mérgező, ezért az eu-ban betiltották a gyártását. gondolom a gyártás során keletkező veszélyes hulladékok mennyisége miatt is, nemcsak azért, hogy esetleg otthon eltörik a lázmérő.
Én kissé le vagyok maradva? Mi a baj a higanyos lázmérővel?Nem fér el a lakásban?
Nekem van mind a kettő,higanyos is és digitális is,de valahogy a hagyományosban nagyobb a bizalmam.
Nekem eszembe se jutna eltávolítani a lakásból kivéve,ha eltörik.
És ha eltörik, kénnel kell (elvileg) semlegesíteni a higanyt. Csak nem borász családban, nem tudom, hogy honnan kellene kénnek lennie. :)
Valahol azt olvastam, hogy akinek megvan a higanyos lázmérője ne dobja ki, mert sokkal pontosabbak mint a digitálisak.
Akkor most mi van?!
Nem a gyógyszertárban kell leadni? Ott szerintem beveszik. Nekik amúgy is van veszélyes hulladékuk, és azzal együtt elvitetik. De ez csak elgondolás.
veszélyes anyag gyüjtőbe.Akumlátorok ,oljok gyüjtőhelye
Én is erre gondoltam, majd megkérdezem.
A héten már kapni sem lehet higanyos lázmérőt. Eszembe jutott, hogy nekem van, de nem használjuk. A lejárt gyógyszereket a gyógyszertárba kell vinni, az elemet a gyűjtőbe, stb., de a lázmérőt?
szerintem ugyanúgy, mint a lejárt gyógyszert: a gyógyszertárba. Egyébként nem tudom.
Higanyos lázmérő. Hova lehet vinni, ha már nem használom?
További ajánlott fórumok: