Helikopterszülő vagyok, de nem szégyellem. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Szerintem a mai világban több védelemre van szükség, mint 20-30 évvel ezelőtt.
Még kicsi. Nem célom tehetetlen embert nevelni belőle, sőt! De amitől tudom, még megvédem.
Ezt a kislányom úgy mondta ,,,megyek majterozni,,és már hordta is a tyúk itatóból a vizet.
Biztos valamelyik nagyszülőtől hallotta.. :))
hahaha...a tisztaságmániás(egyik)menyem nyáron nálunk hagyta a hatéves kislányát, nem árt némi változatosság...
.nos én a kertben fákat helyeztem át, ezeknek nagy gödör kell, melyeket ültetés előtt színig töltöttem vízzel..arra járt a tip-top kislány unokám, aki a sarat, vizet látván azonnal dagonyázni kezdett. Gyerekkoromban én is ilyen voltam, ezért úgy tettem mintha nem látnám...nagyon élvezte, lapátolt az minent magára is..
Azt hittem rosszul látok, megjelent az anyja...
...
...
Azóta nem bízza rám a gyereket, csak pár percig marad.
(a kislány olyan sáros volt, hogy még most is felröhögök a dühöngő menyemen. Viszont a gyereknek nagy élmény volt..ülni a sárban)
Szégyellni nem is kell,,visszafogni annál inkább.
Míg a gyerek/ek menekülőre nem fogják,,vagy belekényelmesednek és úgy maradnak.
Ettől függetlenül tégy ahogy akarsz.
Legalább tisztában vagy vele.
Nem az a baj, hogy van, aki helikopter szülő, és van, aki nem az, hanem az, ha ezek a szülők egymás felett ítélkeznek. Mindenki csinálja úgy, ahogy neki tetszik, és fogadja el, hogy más nem úgy csinálja.
Na meg kellett néznem.
Nos, én nem vagyok az.
Életképes embert akarok nevelni a gyerekemből, aki megáll a saját lábán, ha én nem leszek.
További ajánlott fórumok:
- Nem szégyellem! Hónap végére alig marad vagy egyátalán nem marad pénz kajára...
- Édesanyám előtt szégyellem magam. Mit tegyek?
- Azt hiszi, hogy szégyellem a szüleim előtt
- Mit tegyek, ha szégyellem a szépséghibáimat?
- Púpos a hátam és nagyon szégyellem. Azt mondták az orvosok,...
- Csalódtam egy énekesbenv viszont szégyellem...