Házi praktikák immunerősítésre és a téli betegségek lerövidítésére (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Házi praktikák immunerősítésre és a téli betegségek lerövidítésére
A zsirra én is esküszöm, hogy nagyon jól bevált régi gyógymód. Amikor én gyerek voltam édesanyám mindig disznózsirral kente be a mellkasom és bekötötte éjszakára. Felszakitja a a száraz köhögést és eláll a köhögés legalább éjszakára.
Most a saját gyermekeimen is használom és szintén bevállt régi gyógymód.
Amikor először ittam Szerbiában, akkor ott egy Szerb pasi beszélt rá, mondván milyen finom. 2 dl-es műanyag pohárban vette, kocsmában. Mondta, hogy húzzam ki egyszerre, mert gyógynövények, meg milyen jó lesz.
A világomat nem tudtam percekig, és majdnemhogy berúgtam tőle, mert ez egy erős szesz. Keserű, mint az epe, de mértékkel jótékony.
Horvátország. Pelinkovac. 19 féle gyógynövényből.
A szemed kiugrik tőle, de nagyon jótékony. Szerbiában is kapható
Ennek legfőbb oka, hogy nem figyelünk oda az immunrendszerükre, ami olyan, akár egy kőfal: alkotóelemei a cink, a szelén, a vas és egyéb vitaminok, és folytonos karbantartást igényel, hogy távol tartsa a bacilusokat és vírusokat. A hűvös időszakban különösen fontos, hogy odafigyeljünk az étkezésünkre, ezzel is támogatást nyújtva védekező rendszerünknek. Több zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztani. Fontos, hogy az idősek és vegetáriánusok különösen figyeljenek oda a kellő fehérje-bevitelre, míg a rendszeres húsfogyasztók egyenek sovány marhahúst, és kevés olívaolajat használjanak sütés közben, így élénkítve a szervezetet. Tovább gyengíthet még, ha keveset alszunk vagy mozgunk, és stresszes helyzetnek vagyunk kitéve.
Lássunk néhány dolgot, melyek hatékonyan támogatják az immunrendszerünket!
Ugrás a teljes írásra: Házi praktikák immunerősítésre és a téli betegségek lerövidítésére
További ajánlott fórumok:
- Nyugdíjas élet - ügyek-bajok, tapasztalatok, praktikák
- Szenvedély betegségek felsorolása
- Van-e valami betegséged és tudod-e a lelki okát?
- Pszichés betegségeimmel nehéz élnem a felnőttek életét 44 évesen. Sokat szenved a lelkem. Fel sem növök talán soha?
- Szeretnék úszni járni, de sajnos hajlamos vagyok a betegségekre (leginkább gombára). Tudtok jó, kipróbált praktikákat megelőzésre?
- Szülők immunerősítése gyerek betegségek ellen