Házastárs által örökbefogadás (beszélgetés)
közben utana jartam a dolgoknak.....
Ugy van hogy elöször el kell menni egy pszihologushoz nekem meg a paromnak ott el beszelgetnek velünk majd egy tesztet ki kell tölteni a ferjemnek,es sajat kezö öneletrajzot kell be adni ha ezeken meg vannak akkor következö napon a gyerekeket is be kell vinni es öket is meg hallagatjak... Ök ki adnak egy velemenyt hogy engedelyezik-e az örökbe fogadast,
Utana kell egy orvosi igazolas az örökbe fogadorol tehat a ferjemröl hogy egeszseges meg a lanyokrol is, kell meg jövedelem igazolas a ferjemtöl hogy el tudja tartani a lanyokat ha ezek mind meg vannak akkor együtt közösen be kell menni a gyamhivatalba es ott egy ora kb es ott mindharmunknak ala kell irni a papirokat ez utan mar csak papir munka ez kb 2-3honap es mindent ugy fognak ki postazni meg az uj anyakönyvi kivonatott is....
Mi nekünk meg van mar minden papirunk csak most az apuka meg gondolta magat rajött hogy nem tud le mondani a lanyokrol bar 3,5 ev alat 2x latta öket a lanyok nem is ismerik....
Sajnos mi igy jartunk:-(
Értem, azért köszönöm... a segítséget és a válaszod.
További szép napot.
Ez egy szép gesztus :)
Az anyakönyvben viszont nyoma lesz az örökbefogadásnak. Ott bejegyzésre kerül.
Szia.
Azért gondoltuk hogy örökbe fogadna a két lányt mert akkor a nevüket is meg tudnám változtatni a fejem vette fel az én vezetek nevemet és ezt szeretnénk a lányoknak is adni... Meg így az verszerinti apa törlődik az anyakönyvi kivonatból as a férjem kerülne oda mint apa...
Ezert szeretnénk.
Sziasztok!
A gyermekeim apukája le szeretne mondani a gyerekekről a férjem szívesen örökbe is fogadna őket mivel mar 10 hónapos koruk óta ö neveli az igazi apukájukat még nem is láttak csak mikor meg születtek... A férjemmel van mar egy közös kisbabánk is. Az lenne a kérdésem hogy ez mennyire hosszú procedúra, mert az olvastam hogy a férjemnek pszichológushoz kell mennie meg jövedelem igazolást kell vinnünk ja és meg orvostól is kell egy igazolás hogy egészséges....
A másik problémánk az az hogy a férjem külföldön dolgozik ezt is lefogadják? Ha esetleg valaki mar végig csinálta ezt a procedúrát az leírná a tapasztalatait nekem.
Előre is köszönöm a válaszokat és a segítségeket.
További ajánlott fórumok:
- Abortusz - örökbefogadás - örökbeadás
- Karácsonyi ajándékötletek, ajándéktippek a házastársnak, kedvesnek, barátnak
- Vannak olyanok akik a házastársukkal közös lakásba találkoznak a szeretőjükkel?Ez mennyire gyakori szerintetek?
- Mik a feltételei egy kisbaba örökbefogadásának? Hova kell fordulni?
- Tanács örökbeadóknak és örökbefogadóknak.
- Más is van hasonló helyzetben? Szerető kontra házastárs?