Három a magyar igazság? De mi az a három? (tudásbázis kérdés)
Eddig ez a legjobb :)
Ez a magyar nők igazsága!!!!!!!!!
Szerintem a szólás semmi 3 konkrét dologhoz nem kötődik. (Hacsak nincs valami valóságalapja Katinkaboszi lefejezős történetének.)
A zászlós - vallási megközelítést azért nem tartom logikusnak, mert azt más nemzetek is elmondhatnák.
Akkor szoktuk használni, amikor sűrűn egymás után valami rossz, vagy kellemetlen dolog történik velünk. Az elsőnél még a szemünk sem rebben. A másodiknál bosszankodunk kicsit. Ha hamarosan történik egy 3. eset is, akkor mondjuk, hogy na igen, három a magyar igazság. S ha a pechsorozatnak még mindig nincs vége, akkor kínunkban megjegyezzük: és a negyedik a ráadás. Mintegy megnyugtatva magunkat.
De ugyanígy alkalmazható, ha váratlan szerencse, kellemes meglepetés ér, amit továbbiak is követnek.
Vagy az ember próbálkozik valamivel, ami nem sikerül. Nekifut másodszor is, de már csüggeszti a kudarc. Aztán mintegy biztatva magát: 3 a magyar igazság, és még egyszer nekirugaszkodik...
Kaja, pia, nők :) (biztos hogy pasi találta ki)
És egy a ráadás: mégegy nő
De azért érdekes, nem?
a "gugliból" se lettem okosabb
én úgy hallottam, hogy ez az egész Hunyadi László lefejezésével van kapcsolatban.
Sok főúr mellette volt a kivégzésének, sok ellene.
Amikor a bakó lecsapott egyszer, nem vitte le a fejét, többen kérték, hogy másodjára is.
Nagyon megijedtek, hogy még mos sincs semmi, így valaki azt mondta, hogy 3 a magyar igazság.
A harmadik csapást is túlélte.
Ulászló mondta ekkor, hogy Negyedik a ráadás.
hogy ebből mi igaz, mi nem, senki nem tudja.
Piros: Erő,
Fehér: hűség,
Zöld: remény.
Kő, papír, olló.
Ja nem, az más.:D
További ajánlott fórumok:
- Három ezret nem adok ki egy kiló eperért. És nem is magyar.
- Három a magyar igazság, negyedik a ráadás
- Három a magyar igazság..szerelemben is...
- Három a magyar igazság
- Számodra melyik a három legjobb, magyar előadótól vagy együttestől származó album?
- "A három kismalac" illetve "A kismalac és a farkasok" magyar népmese?