Hányás - hasmenéses vírusok meddig fertőznek? Bővebben lent. (tudásbázis)
Rotavírus: lappandás 1-2 nap Tünet:hányás, vizes hasmenés,magas láz. Lefolyása:4-7 nap Főleg csecsemőknél,kisgyermekeknél.Van ellene védőoltás amit 6 hónapos korig be kell adni.A kicsiknél nagyon súlyos lefolyású lehet.
Calicivírus:lapp:1-2 nap T:hányinger,hányás,hasgörcs,hasmenés,izomfájdalom.Lef.:1-2 nap Ennél a hányadék is fertőz.Ez szokta okozni a nagy közösségi járványokat.
Legfontosabb a kiszáradás megelőzés,megakadályozása.
Sok folyadék, cukros vagy mézes tea pl. fontos.
Az almaecetes víz is jó, mert gyilkolja a vírusokat és pótolja az ásványi anyagokat.
(Smecta és probiotikum mellett, ha a doki adta)
Sziasztok!
Nálunk pont egy hete kezdte a nagy lány, a kicsi rá két napra és ma reggel én is a párommal. Tehát végig ment rajtunk.
Immunrendszer függö,de nagy lehet a valószinűsége hogy elkaptad.
Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy tisztázatlan eredetű, azaz nem tudni, hogy rota, vagy calici vírus meddig fertőzőképes?
Történt, hogy barátnőmnek vendége volt, ott töltöttem én is egy órát, a hölgy társaságában, illetve barátnőmmel napi szinten átjárunk egymáshoz. Szóval kb egyórás kávézgatás, bájcsevej után barátnőm ismerőse közölte, hogy most már indul haza, mert férje fel sem tud kelni az ágyból, a gyerekei és férje 3 napja elkapták a hányás hasmenéses vírust, de ő nem kapta el egyedül a családban.
Kissé aggódom, ugyanis 27 hetes terhes vagyok, nem szeretném összeszedni. Ez az eset szombat délután történt.
További ajánlott fórumok:
- A kislányom nagyon sűrűn beleesik a hasmenéses hányásos járványba. Mit adjak neki amivel erősíteni lehetne a szervezetét?
- 19 hónapos kisfiamnak hasmenése van már harmadik napja, voltunk ovosnál, diétázunk, hidrasecet kap, mit tehetünk még?
- A kutyámnak hasmenése van és nem tud lábra állni, mi lehet ez?
- A fiamnak híg hasmenése van, mit adhatok neki ellene?
- Öt hónapos kisfiamnak hasmenése van. Tudnátok tanácsot adni?
- Kisfiam 2 éves lesz márciusban. Nektek is a gyermeketek elkapta ezt a hasmenéses vírust?