Hány fok meleg legyen az újszülött körül az első hetekben vagy hónapokban? (tudásbázis kérdés)
Steinné-nek igaza van, Magyarországon 20-21 fokot javasolnak, nyugaton még kevesebbet! Fürdéshez 23-24-et.
Sziasztok!
A nagykönyv szerint állandó 21.Nálunk ez csak azért gond, mert én állandó 25 altt fázom.
Fürdetésnél legalább 24-25 fok legyen,nehgy megfázzon.
Éjszaka 20 fok körül az ideális.
Nem kell 21 foknál több. Jó, most nyár van, több.:)
Fél éves kora után, a már a mi hőmérsékéetünk volt, nappal 21, éjjel 18-19.
Nem kell elkényeztetni. Később könnyebb lesz neki.
Nálunk 30 volt tavaly júlisuban mikor hazahoztam :)
Amúgy szerintem 20-22, koraszülöttnél esetleg magasabb, fürdetésnél pár fokkal magasabb télen abban a helyiségbeb,ahol fürdeted.
És ne a kezét nézd,hogy fázik-e,melege van-e inkább a hasát,tarkóját, az megbizhatóbb .
Ha lerúgja a takarót a lábáról hagyd rá, babája válogatja :)
Ha a zoknit türi,kész haszon,ha nem , nem - egy védett szobában még nem fagyott meg baba :)
Ducibb babánál viszont vigyázni kell a meleggel, mert együtt a kettő hajlamosit a légzéskimaradásra, hasra pedig ha nem azt igényli kizárólag, akkor ne fektesd, legjobb oldalt.
Nah, mámegen eltértem :)
Lilink, ha esetleg kihűlt a szoba éjjel (20 fok alá esett a hőmérséklet) egyből megébredt és jól be kellett takargatnom, még az is megtörtént, hogy hidegebb volt éjjel és bekéretőzött a mi ágyunkba, mert ott melegeb van.
Napközben viszont nem szereti a túl meleget, játékhoz jobb neki a 20-22 fok körüli hőmérséklet, mert ha melege van, nagyon nyüglődik.
A kisgyermek és a csecsemő szobájának kívánatos hőmérséklete nappal 19-22°C. még tisztába tevés idején sincs szükség melegebbre. Éjjel pedig 16-19 °C tekinthető megfelelő hőmérsékletnek. A magyar szokások ettől gyökeresen különböznek, ez nagyon nagy hiba. A legtöbb ember hőérzése nem túlságosan megbízható, ezért helyes szobahőmérőt használni.
A szoba levegőjének frissességéről gyakori szellőztetéssel lehet gondoskodni; még télen is naponta többször cseréljük ki a szoba levegőjét.
Legalább ilyen fontos volna a kellő (60-70 %-os) páratartalom fenntartása. Meleg szobában ennél jóval szárazabb a levegő. A száraz levegő, kivált éjjel, rendkívül károsan hat a nyálkahártyákra, a légúti betegségre való hajlam hátterében igen gyakran a túl száraz levegőjű lakás áll.
További ajánlott fórumok:
- Mit tennétek, ha megütne a párotok, 5 napos újszülött közös gyermeketekkel a kezedben?
- Egyik ismerősöm az újszülött babájának a Daevon Dante nevet adta. Te megtennéd ezt a gyerekeddel?
- Minden ami egy újszülöttnek kell! Szeretném összegyűjteni mindazt ami egy baba érkezésekor kell, ide értve MINDENT, pelus, ágy, lepedő...stb
- Milyen tapasztalataitok vannak az újszülöttosztály nővéreivel?
- Mikortól lehet egy újszülöttet levegőztetni?
- Csecsemő korának számolása: naptári hetekben, vagy naptári hónapokban értendő?