Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hamis marcipán elkészítésében kérném a segítségeteket! (Részletek hozzászólásban) fórum

Hamis marcipán elkészítésében kérném a segítségeteket! (Részletek hozzászólásban) (beszélgetés)


10. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 9. - LucaDora)
2014. máj. 18. 12:44
Meglátod finom lesz:)
9. LucaDora (válaszként erre: 8. - 16b5d6ae34)
2014. máj. 18. 12:43
Megfogadom a tanácsot! :)
8. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 5. - LucaDora)
2014. máj. 18. 12:42

Hamar kész... a búzadarát csak éppen fel kell forralni, nem szabad szétfőzni, akkor nyúlós és nagyon nem jó:)

Egy órát legalább állnia kell. Hűtsd le, tedd be a hűtőbe.

2014. máj. 18. 12:41

Köszönöm mindkét hozzászólást!


Roreliyh, köszi a tippet és hogy részletesen leírtad!

2014. máj. 18. 12:39

Szia! Én a fondant mellett voksolok, mandula aromával ízesítve. Könnyebben kezelhető, egy próbát megér szerintem...

Receptje: 500 gr porcukor, 1 evőkanál zselatin,6 evőkanál víz (amennyiben többet kívánna a massza az összegyúrásnál, adhatsz még hozzá 1-2 evőkanál vízet), 1 evőkanál pálmavaj, vagy kókuszvaj, 2 evőkanál méz


Elkészítés: A zselatint felolvasztjuk vízben, gőz fölött, beletesszük a mézet és a kókusz/pálmavajat. Elvesszük az edényt a gőzről, majd a tartalmát a porcukorhoz öntjük, és folyamatosan elkeverjük. Végül alaposan összedolgozzuk, és légmentesen fóliába csomagolva pihentetjük. Hűtőben tartjuk.


Készítheted keverőgéppel is (a robotgép dagasztó kanalával, vagy mi a neve, majd lefotózom), ekkor a porcukrot a keverőtálba teszed, majd ehhez öntöd a zselatinos keveréket. A géppel lassan összekevered. Porcukrot szórsz a munkafelületedre, és ezen jó alaposan kézzel gyúrod a masszát. Porcukrot még szórhatsz hozzá miközben gyúrod, mert enyhén ragadni fog. A víz úgy legyen 6 ek, hogy benne legyen az aroma. Én a verdás torta bevonásához ezt használtam, és készültek belőle marcipán figurák is! :) Ja, kókusz zsír vagy pálmaolaj helyett olivaolajat használtam, ez volt itthon.

2014. máj. 18. 12:38
És úgy jó lesz, nyújtható lesz? Mennyi idő neked elkészíteni?
2014. máj. 18. 12:37
Liszt helyett búzdarával ismerem a receptet és keserűmandula aromával.
2014. máj. 18. 12:33
(A receptből kimaradt, hogy 25 dkg rétesliszt is kell bele.)
2014. máj. 18. 12:30

A receptem: 25 dkg margarint megolvasztok, belekavarok 25 dkg porcukrot és 1 színtelen mandula aromát.


Csinált már valaki ilyet? Van valami extra tudnivaló? Tudni fogom, ha készen van?


Most csinálok először és nem szeretném elrontani.

2014. máj. 18. 12:30
Hamis marcipán elkészítésében kérném a segítségeteket! (Részletek hozzászólásban)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook