Hamis marcipán elkészítésében kérném a segítségeteket! (Részletek hozzászólásban) (beszélgetés)
Hamar kész... a búzadarát csak éppen fel kell forralni, nem szabad szétfőzni, akkor nyúlós és nagyon nem jó:)
Egy órát legalább állnia kell. Hűtsd le, tedd be a hűtőbe.
Köszönöm mindkét hozzászólást!
Roreliyh, köszi a tippet és hogy részletesen leírtad!
Szia! Én a fondant mellett voksolok, mandula aromával ízesítve. Könnyebben kezelhető, egy próbát megér szerintem...
Receptje: 500 gr porcukor, 1 evőkanál zselatin,6 evőkanál víz (amennyiben többet kívánna a massza az összegyúrásnál, adhatsz még hozzá 1-2 evőkanál vízet), 1 evőkanál pálmavaj, vagy kókuszvaj, 2 evőkanál méz
Elkészítés: A zselatint felolvasztjuk vízben, gőz fölött, beletesszük a mézet és a kókusz/pálmavajat. Elvesszük az edényt a gőzről, majd a tartalmát a porcukorhoz öntjük, és folyamatosan elkeverjük. Végül alaposan összedolgozzuk, és légmentesen fóliába csomagolva pihentetjük. Hűtőben tartjuk.
Készítheted keverőgéppel is (a robotgép dagasztó kanalával, vagy mi a neve, majd lefotózom), ekkor a porcukrot a keverőtálba teszed, majd ehhez öntöd a zselatinos keveréket. A géppel lassan összekevered. Porcukrot szórsz a munkafelületedre, és ezen jó alaposan kézzel gyúrod a masszát. Porcukrot még szórhatsz hozzá miközben gyúrod, mert enyhén ragadni fog. A víz úgy legyen 6 ek, hogy benne legyen az aroma. Én a verdás torta bevonásához ezt használtam, és készültek belőle marcipán figurák is! :) Ja, kókusz zsír vagy pálmaolaj helyett olivaolajat használtam, ez volt itthon.
A receptem: 25 dkg margarint megolvasztok, belekavarok 25 dkg porcukrot és 1 színtelen mandula aromát.
Csinált már valaki ilyet? Van valami extra tudnivaló? Tudni fogom, ha készen van?
Most csinálok először és nem szeretném elrontani.
További ajánlott fórumok:
- Ide írj, ha máshoz nem tudsz hozzászólni!
- Adj hozzá mindig annyit, ahányadik a hozzászólásod lenne!
- Elgondolkodtál már azon, hogy a fórum hozzászólások alapján bárki részese lehet az életednek?
- Legyen a Tiéd az utolsó hozzáSZÓlás
- Pénztárca kímélő részletek - hogyan spórolsz?
- Marcipán bevonatot a tortára mikor érdemes elkészíteni?