Hallottatok már arról a módszerről ami elítéli a hosszú 40 perces tornákat, helyette azt tanácsolja, hogy napi 10-15 perc intenzív mozgás? (tudásbázis)
Na ezzel megintcsak az a baj, hogy valami "helyett" könnyebb utat kínál. Legalábbis nekem ez jön le belőle. Mint ha azt mondanád, hogy elég bevenni ezt a bogyót, és akkor tornázni sem kell :)
Szerintem először is azt kell eldönteni, hogy mi a cél. Ha csak fogyás, akkor kár tovább tökölni a témával.
Ha az egészség megőrzése, akkor viszont nincs kibeszéd. Ha a kardiovaszkuláris rendszert akarod formába hozni, ahhoz bizony a hosszabb idők alacsony intenzitás a nyerő. Ennek hatására növekszik az állóképesség, több mitokondrium keletkezik az izmokban, hajszálerek joban behálózzák az izmokat. Ez az állóképesség megalapozása. Ezt nem lehet napi 10-15 perc intenzív mozgással letudni.
Jómagam űzöm a HIIT edzsést, ez olyan "fuss az életedért" sprintek, de ez semmiképp nem valami helyett való, hanem ez már a tejsavtűrő képességet fejleszti, és a maximális oxigén felvevő képességet. Ehhez viszont nem árt már a megalapozott állóképesség, sőt inkább alapkvetelmény.
:( sajnálom, ha előtte sportoltál biztos nehéz, hogy most nem lehet.
Nem kérdőjeleztem meg semmit, tényt közöltem (ma Magyarországon a felnőtt lakosság körében ez nem átlag).
Nem azt írtam, hogy Te írtad, hanem ez ugye a fórum kezdőgondolata, azért tértem rá vissza. Én csak azért részleteztem, hogy a napi 3x1 órát elmagyarázzam.
Az átlag mindenkinek más és más, a férjemnek ennyi, nem tudok vele mit csinálni, nem kell megkérdőjelezni :-DDD
Felesleges kötözködni, Én teljesen normális hangnemben írtam...
Elhiszem, hogy Te is edzel 15 éve, örülj neki, és hagyd meg a jó szokásodat. Én meg autóbaleset miatt meg nem edzhetek már...ennyi...
Hol írtam én annak nevezném?
Én is rendszeresen edzek 15éve csak nem részleteztem mit/mikor/hányszor, mert ez a fórum nem arról szól.
Az átlag NEM napi 3x1 óra.
Ennyi:)
Napi 3x1 óra? Ennek mi értelme?
Vagy nap/3óra vagy heti 3x1 óra nem?
Egy fórumban olvastam, sőt van a YT-on egy channel ahol ilyen tornákat lehet látni...
a lényege annyi hogy van egy mozgássor ami telis teli van ugrálásokkal szökellésekkel meg fekvőtámasszal stb. (ez nem standard ezt te is alakíthatod)és ezeket a tornagyakorlatokat megistmétled 4-5x és az kb. 10-15 perc. viszont abba beleadsz anyait-apait.
nagyon érdekelne de nem tudom a módszer pontos címét.
Hallott már róla valaki?
Azon a videomegosztó portálon az a channel neve h charliejames vagy bodyrocktv... nem tudom pontosan de egy zuzana nevű lengyel vagy orosz csaj beszél alatta angolul meg ilyenek...
ismerős valakinek?
További ajánlott fórumok:
- A Suttogó módszerről őszintén, egy anyától, aki kipróbálta
- Bérbe adnám a párom! Hallottatok már ilyenről?
- Használ valaki mosódiót? Mit hallottatok róla?
- Kisfiam 3, 5 éves és alig beszél. Mindenki azt tanácsolja, hogy várjunk, de meddig?
- Pco-sok Ti hallottatok róla?
- Lányok! Hallottatok már erről a hamvasító módszerről?