Ha van kutyád, milyen szavakat és mondatokat ért meg? (tudásbázis)
Az enyim komondor:D nagyon szeret rágcsálni dolgokat, pedig elmúlt már egy éves. Tudom, hogy lassan érő fajta...és 8 hetesen hoztam haza, összenőttünk már.
Nos, ő ugye nagyra nőtt, sok mindent elér.
Észreveszem, hogy rág valamit. Megkérdezem: Mid van?
Ha "legális" dolog, azaz régebben nekiadott újságpapír, vagy a játéka...akkor felemeli a fejét, a lábait, hogy látszódjon, hogy oké.
Ha lopott cuccot rág, akkor nem mutatja... sőt, mire odaérek hozzá, eltakarja a lábával, vagy ráfekszik.
A kutyának és gazdának együtt kell működni. A jó kutya és jó gazdi egy idő után már érti a másik mozdulatait is.
A kutyák sokszor a hanglejtést figyelik.
Én nagy kutyabarátnak vallom magam. jelenleg is van kutyám, és úgy gondolom egész jól tudunk együtt működni.
De hogy konkrét dolgokat is írjak: érti, hogy: Ül!
Pacsi! Nem szabad! Gyere!.....és nem sorolom tovább.
Sokszor a gazdája mozdulatából tudja, hogy mit kell tenni. És ez fordítva is így van. Vagyis így kéne hogy legyen!
sziasztok!
akarsz sétálni? (már majdnem mondja, hogy persze :))
gyere ide, ül, áll, kér, marad, lassan, lábhoz, megáll, hozd vissza, sétálunk?, keksz, fujj, okos, ügyes, szép, mit csináltál?, mi ez már megint?, pacsi, gyere ide, vár, hagyd békén a macskát, hol a labda? hol a játék? hol a macska?, fürdés, vigyázz a lakásra, majd jövünk, hol a helyed?, menj a helyedre!, menj ki, ugorj fel, hopp az ölembe, ne ülj rám, a neveinket is tudja, kérsz valamit?
hú most ennyi jutott eszembe...
Hello!
ül, áll, fekszik, marad, előre, lábhoz, igazodj, hozzám, csibész, hozd, labda, eszünk, erdő, séta, ereszd, máj, keksz,fujj, ha rosszat csinál, mit csináltál? és már sunyit is. mást nem kell mondanom neki. Imádom!!!! iskolába is járunk,
Szavak
:
Helyedre, hagyd békén a tyúkokat, kaja , pacsi, szégyeld magad, ügyes vagy,
Egyem a szíved, ne aggódj, bár tudom könnyű nekem innen most papolnom neked.
Ha van tégy be neki szalmát.
ja bocs nem írtam teljes választ.
A kutyusod ha ólban alszik, akkor egyre sűrűbben megy be a vackába. Amikor a szülés beindul előtte nyüszikelni fog, ez a vajúdás időszaka.Én ekkor a kutyám derekánál, és az egész hátát masszírozgattam simogattam. Ez nagyon jól esett neki.
Ne félj nem kell hozzá orvos.
Aranyosak ezek a kutyusok:))
Nekünk is van három és mind különböző egyéniség.
Mivel a pulival beszélgettünk sokat, mert szobakutya, így szinte amit hozzá beszélünk mindent ért.
De a másik kettő is nagyon okos.
Az enyém egy éves múlt, amikor hozzám került, de sajnos nem tudott egy szót sem magyarul én meg "kutyául" (első kutyám). Szenvedtünk mind a ketten.
Elsők közt ezt tanulta meg: ...mutasd meg, mit akarsz...
(enni, inni, játszani, sétálni).
Sok mindent megért,főleg amit nagyon akar.Arra még a fejét is oldalra billent,hátha úgy jobban hallja!:)
Amikre a legjobban reagál:-mit adok én neked?
-mindjárt kapsz valamit!
-kell pisilni-sétálni???
Imádom!!!
Az én pulim megért rengeteg szót és mondtatot is.
Szia, megyek dolgozni, majd jövök, vigyázz a házra, hol van, alucika, egyél gyere, menj, csönd, fésű, fűrdeni, fülikéjét kipucolom amit nem szeret:)) hú és még rengeteg szó az amit ismer.
Írjátok meg a ti kutyátok milyen szavakat ismer amire halgat
További ajánlott fórumok:
- A babád mikor kezdett el beszélni, szavakat mondani és milyen volt a mozgásfejlődése?
- Valaki tudna segíteni? Német nyelv és dass-os mondatokat kellene kiegésziteni, egyszerű mondatok kellenének.
- Ti milyen módszerrel tanuljátok az angol szavakat?
- Ti milyen módszerrel tanultok/tanultatok német szavakat?
- Baj-e ha a két és fél éves gyermeknek 15-20 szó a szókincse. és mondatokat még nem mond?
- Mondanátok amerikai szleng mondatokat? (nem szavakat)