Ha kiderül, hogy a lányomnak halláscsökkenése van, mi fog történni? (tudásbázis)
Most adódott egy kis megoldani való feladat az életedben, de hidd el, ezen is hamar túllesztek!
Nem biztos, hogy a másik lányodnak is baj van a hallásával, vagy már ezt is kimutatták?
AMúgy én azt mondom, inkább hamarabb derüljön ki, minthogy utána tanulási zavar vagy más egyéb is súlyosbítsa a képet
Amúgy,ha ki kell venni a manduláját,akkor próbáld 3 hét múlva ugyanahoz a dokihoz vinni,különben a következő is húzza még 3 hetet,és nem lesz jobb!
A nagyfiamnál csinálták ezt,6 hónapig húzták,a végén már nem hallott szinte semmit! Aztán találtunk egy normális dokit,de elsőre ő is várt 3 hetet,aztán kivette a manduláját,és kapott tubust. Azóta hall,és kevesebbet beteg,illetve könnyebben átesik a megszerzett betegségen.
Van itthon tökéletes hallásról ilyen papírom, ha gondolod holnap megkeresem, lefotózom.
Az nem így néz ki.
tympanometriát nem csináltak?
amúgy ez nekem jónak tűnik
a lap alján vagy külön lapon írtak valami dignózist?
Valaki tud mondani valamit? Mert a fül orr gégén 2 perc után kidobtak minket mondván, hogy sok a beteg... Annyit mondtak hogy valószinű a manduláját kiveszik, de 3 hét mulva vissza kell vinnem és megcsinálják ujra a viszgálatot.
Ezt elsősorban nem azért írtam le Neked, hogy az én fiam milyen jól van, hanem azért, hogy lehet fejlődni, jó helyet találni.
Nem tudom, mi lesz, mit állapítanak meg.
Ez a hely egyébként Pesten van, de van még az ovisoknak is kollégium része, mert sok vidéki van, sőt még a határon túlról is. Elsősorban nagyothallókkal foglalkoznak, de van csoport a megkésett beszédfejlődésűeknek, sőt mostmár egyéb magatartászavarosoknak is. Érettségiig, vagy szakmáig járnak ide a "gyerekek".
A fiam ilyen fejelsztő oviba jár, megkésett beszédfejlődéssel.
Nem gondolja az ember, hogy mennyi gond van egy ilyen problémával is. Nála is felmerült többször is a hallássérülés, meg némi magatartászavar is van nála, mivel sokáig nem tudta elmondani, ami nyomta a lelkét.
A mozgásán is látszik a késés, szobatiszta is majd 4 évesen lett.
De az intézmény szuper, ahova jár, az autista bátyát is ott hozták rendbe, pedig az nem is volt profilja az intézménynek.
Heti 4 logopédia, 2 alapozó torna, 1 pszichológus, plusz még az egész napos tényleges foglalkozások, követhető, remek motivációs-jutalmazási rendszerrel..
És nagyon-nagyon sok javulás már szeptember óta is..
Ezt csak azért írom, hogy kitartás, és addig vinni, amíg valahol megnyugtatóan nem foglalkoznak vele.
Hááát,asszonta,bent van,úgyhogy lehet,hogy valamit félre értettem! :-)
Mert szerintem kivette volna,ha látja,eléri,mittudom én ezekután. De ma úgyis megyünk,rákérdezek!
ha a hallójáratban van, akkor pont jó helyen van, mert akkor kifelé esett: miért nem vette akkor ki???
Nem értettél félre valamit? Nem a dobhártya mögé esett be?
A hallójárat ugyanis kintről a fülkagylótól a dobhártyáig tart
Találkoztál is a tubussal,vagy a doki mondta kontrollon,hogy nincs már bent? Az én fiamnak is van,mindkét fülébe kapott,de az egyik a hallójáratba távozott. A doki azt mondta,ne aggódjak,ott is "jó helyen" van.
Amúgy az én fiam hat hónapig nem hallott. Igaz,az első jele a bajnak az volt,hogy egy este szólt,hogy fáj a füle. Kivették az ő manduláját is,kapott tubust,és azóta csak szelektív a hallása,nem rossz!
Nézd, én azt gondolom, nem fognak halláscsökkenést találni.
A tünetek sokkal inkább nyelvfejlődési zavarra utalnak. SOk feladatod lesz még a gyermekeddel! Hosszú lesz a fejlesztés, évek.... és az iksolában az írás-olvasástanulást is fokozott figyelemmel kell kísérni és segíteni
Kisebbik fiamnál is volt halláscsökkenés.
Nem beteges, nem horkolt és a füle sose volt begyulladva.
Mi magánúton vittük fül-orr-gégészhez.
Ezt követte egy audiológiai vizsgálat, ami alátámasztotta a feltételezésünket.
Kivették az orrmanduláját és a fülét kitisztították, tubus nem kellett. Azonnali javulást tapasztaltunk.
Egy hónapra rá ugyanez megismétlődött a nagyobbik fiammal is, de ott fülgyulladás is volt.
Lehet nálatok is az orrmandula lehet a baj okozója.
nézd, ha diszfáziás jellegű tünetei vannak, akkor az nem Rajtad múlik....
nem küldték őt tovább a Beszédvizsgáló bizottsághoz?
További ajánlott fórumok:
- Második osztályos lányomnak a Kincskereső kisködmön a kötelező olvasmány. Reális ez?
- Milyen laptopot válasszak 3 éves lányomnak?
- Név leendő lányomnak
- Tanácsot kérek, lányomnak mensi után 1 héttel gyógyszerszedés mellett újra megjött. ömlik, fáj 4. napja, mit tegyünk?
- 8 éves lányomnak szinte minden éjjel rémálma van!!
- 6éves lányomnak nagyon mozog az alsó 2foga. Próbáljuk kivenni vagy várjunk mig kiesik magától?