Ha GYES-en vagyok es kozben megszuletik a masodik baba, akkor milyen nyomtatvanyokat kell kitoltenem? (tudásbázis)
Jah, a TGYÁS és a GYED a megyei egészségbiztosítási pénztártól jön. A GYES (ezt tudod), az anyasági és asszem a családi pótlék (ezt is tudod szerintem) is a Kincstártól.
Ezeken kívül van még a babakötvény, hacsak el nem törölték azóta. De ahhoz kell a családi pótlék-igénylés (épp ezért nem járt nekünk).
Szia! Nem fogom tudni neked megadni a válaszokat. Esetleg kérdezd meg a védőnőt, nekem anno ő mondta el, mit hova kell beadni.
Van az anyasági támogatás, ami egyszer jár, az mindenképp megy.
Aztán van a TGYÁS, de asszem ahhoz kell, hogy lemondd a GYESt. Csak azt nem tudom, hogy mi a sorrend. Mármint elég-e nekik, hogy beviszed a lemondólevelet, vagy a határozat kell, hogy meg is szüntették a juttatást? De szerintem az utóbbi...
Ha csak GYES jár, kérdezd meg a kicstártól, hogy hogy csináld? Hagyd, míg a nagyobbik betölti a 3-at és csak utána add be az újat, vagy már most?
A Családi pótlékról semmit se tudok, mert azt Ausztriából kapjuk. Ja, mert mi fél lábbal már most is ott "lakunk".
További ajánlott fórumok:
- Elektronikus adóbevallásnál hol találom meg a kitöltendő nyomtatványt?
- Emelt családi, meghosszabbított GYES kérelem nyomtatványokat postán vagy személyesen érdemes beadni?
- Letöltöttem a 0953-as nyomtatványt, de a fejlécen a 2009. év szerepel. Ezt kell kitölteni erre az évre, vagy még várjak?
- Hozzáértő könyvelők - Egyéni váll. nem főállásban nyomtatványok, stb...
- Mit nevezünk számviteli nyomtatványoknak?
- A gázkészülékek kötelező felülvizsgálatának bejelentését meghosszabbították 2014. jan. 31-ig? Letölthető a nyomtatvány valahol?