Gyömbéres káposztás csirke recept
30 perc
Szénhidrátszegény
6 gramm
A Gyömbéres káposztás csirke hozzávalói:
-kb 1 kg csirkehús(legjobb a comb mert nem olyan száraz)
-20 dkg savanyú káposzta
-csipetnyi só
-őrölt bors
-őrölt kömény
-egy kicsi diónyi gyömbér
-pici olaj(serpenyőbe hús alá)
A Gyömbéres káposztás csirke elkészítési módja:
A csirke húst pl ha combból készül kicsontozzuk,nagyobb kockákra esetleg csíkokra vágjuk. A gyömbért vékonyan meghámozzuk és lereszeljük. A káposztát ha valakinek nagyon savanyút sikerül venni, picit ki lehet mosni(de azért maradjon valamennyire savanyú),én pl nem mostam ki egyeltalán... Szóval: a húst az olajon majdnem készre sütöm, közben sóval, borssal ízesítem, majd mikor már majdnem kész hozzáteszem a káposztát és pár percig összepárolom mert akkor már lesz egy kis leve is. Mikor a hússal a káposzta összepárolódott a gyömbért belereszelem összerottyantom és kész:-)
Ha valakinek nem elég benne a ch....akkor egy kis tejszínnel vagy tejföllel nyakon öntheti:-)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: jitácska, 2008. márc. 11. 07:03
A gyömbéres káposztás csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.