Gyógyszerek terhesség alatt (beszélgetés)
Köszi mindenkinek a választ! Elértem végre az orvosokat. Az endokrinológus azt mondta, hogy akkor nem javasolná a jódtartalmú terhesvitamint, ha a pajzsmirigyalulműködésem autoimmun eredetű lenne, de szerencsére nem az, így ezzel nincs gond. Csak arra kell figyelni, hogy két óra teljen el a terhesvitamin meg a pajzsmirigy-gyógyszer bevétele között.
Ami a Maltofer Folt illeti a nőgyógyász szerint simán szedhető együtt az Elevit Plus-szal, mert a folsavat nem lehet túladagolni a felesleg kiürül a szervezetből.
Szia! Vashiány miatt írta fel az orvosod, vagy csak úgy ártani nem árt alapon?
Hagyd el addig a terhes vitamint, és szedd az orvos által javasoltat.
Az Endokrinològust sem éred el?
Én nem szedtem ezeket én túlműködök és szintén 26 hetes mami!
Ezektől a szintetikus terhesvitaminoktòl eleve el tiltott engem az endokrinològus még az elején.
El hiszem, higy aggòdsz, szerintem ne kezdd el amíg nem beszèltél velük.
A terhesség 26. hetében járok, a nőgyógyásznál pénteken voltam, aki Maltofer Fol rágótablettát írt fel, 2x1-et, most látom, hogy ebben folsav is van 0,35 mg. Emellett szedek Elevit Plust is, amiben meg 0,8 mg van. Azt olvastam, hogy 1 gramm felett nem ajánlatos a folsav terhességben. Ti szedtétek ezt a két szert együtt? Nem lesz sok így a folsav?
Ezek mellett szednem kell L-Thyroxint is pajzsmirigy alulműködésre, napi fél szemet, és a neten azt találtam, hogy ezt nem ajánlatos jódtartalmű készítménnyel együtt szedni, márpedig az Elevit Plusba van 220 mcg. Szedte valaki ezt a kettőt együtt?
(A dokimat még nem tudtam elérni, de addig is érdekelne a véleményetek!)
További ajánlott fórumok:
- Terhesség alatt depresszió gyógyszerek nélkül, mi a teendő?
- Milyen a terhességmegtartó gyógyszer?
- Szülés után pár hónappal epilepszia? Epilepsziára szedett gyógyszerrel terhesség?
- Terhesség gyógyszer mellett...?
- Terhesség szoptatás alatt, gyogyszer mellett?
- Allergia gyógyszert terhesség alatt vagy előtte szedjem?