Gyógynövények/gyógyteák beszerzése, alkalmazása (beszélgetős fórum)
Én magam magamnak szedem,
Van sokféle itt a sok réten, kaszálón , mezőn , erdőkben...minden jóság!
Gyere tavasszal, nyáron,gyüjtünk....
Szia!
A legtisztábbak biztos hogy Gyuri bácsi teái.
Köszi a választ:)
Megkérdezhettem, milyen árak között mozognak ezek a teafélék?
Esetenként is használ alvászavarra?
Úgy tudom, a gyógyteák kúraszerűen használatosak.
Szia!
Az alvászavar nálam is probléma időnként, így a herbáriában vettem teakeveréket,nagyon jó!
"NREM" mély alvás teakeverék , az összetétele: komlótoboz, citromfű levél, galgotavirág .
Köszönöm a hozzászólásokat:) Sok növényről - köztük pl. az orbáncfűről - még nem hallottam.
Van esetleg olyan készítmény, amit kávé helyett "reggeli ébredéshez" szoktak/szoktatok fogyasztani?
Ez a furcsa az egészben; az idegeskedés, stressz stb ellenére nagyon alacsony a vérnyomásom. Általában 80-90 között mözög, 2-3 kávé után max 100-ig megy fel.
Nem tudom, hogy azok a készítmények, amik a magas vérnyomásra használhatóak, csak a magas vérnyomásra hatnak-e, vagy minden esetben csökkentik-e.
Szia,
A teakeverék a felsoroltakat tartalmazza, vagy más fajtát használsz? :)
Ilyesmi nagyon jól jönne nekem, az alvászavar nálam is rendszeres probléma.
Szia!
Én levendula és orbáncfű teákat szoktam felváltva inni. A levendulát különösen szeretem, nekem sokat segít.
Sziasztok,
A kérdésem az lenne, hogy van-e Köztetek olyan, aki rendszeresen alkalmaz természetes, növényi alapú készítményeket különböző egészségügyi problémákra. Elsősorban olyasmikre gondolok, amik jótékonyan hatnak az idegrendszerre, jó stresszoldóak stb.
A kamillát és a citromfüvet szoktam alkalmazni teaként, viszont szeretnék más készítményeket is megismerni.
Előre is köszi!
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Parlagfű gyomnövény vagy gyógynövény?
- Mindenféle praktikák, gyógynövények, teák, stb...amik segítik a fogamzást.
- Parlagfű, mint gyógynövény
- A vonzás törvénye, a Titok, a Titok alkalmazás
- Clostilbegyt gyógyszer alkalmazása, hatása, tapasztalatok