Gyed után megyek vissza dolgozni, tehát nem igénylem a Gyest.Ilyenkor milyen papírt kell kitölteni?Vagy hol lehet utánanézni? (tudásbázis)
"GYES 2012 melletti munkavállalás lehetőségei:
- a gyermek egyéves koráig egyáltalán nem folytathat,
- a gyermek egyéves kora után heti 30 órát meg nem haladó időtartamban folytathat, vagy időkorlátozás nélkül, ha a munkavégzés az otthonában történik,
- a tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermek egyéves kora után időkorlátozás nélkül folytathat,
- ikergyermekek esetében a gyermekek egyéves kora után időkorlátozás nélkül folytathat azzal a megkötéssel, hogy - amennyiben heti 30 órát meghaladó időtartamban dolgozik -, úgy csak egyetlen gyermek után jogosult a gyermekgondozási segélyre,
- a gyám időkorlátozás nélkül folytathat kereső tevékenységet,
- a gyermekgondozási segélyben részesülő nagyszülő kereső tevékenységet a gyermek hároméves kora után, heti 30 órát meg nem haladó időtartamban folytathat, vagy időkorlátozás nélkül, ha a munkavégzés az otthonában történik.
Amennyiben a GYES-re jogosult személy a gyermek egyéves kora után munkát vállal és a munkaideje meghaladja a heti 30 órát azt be kell jelenteni. Ha az ikergyermekek után igényelt GYES mellett vállal valaki munkát teljes munkaidőben, úgy csak az egyik gyermek után veheti igénybe a GYES folyósítását. Azonban, ha a munkavégzés nem haladja meg a heti 30 órát, vagy a munkavégzés otthon történik, úgy a korlátozás nem lép érvénybe. "
Ezt találtam
:) akkor ha 8 óra tényleg semmi dolgod az ég világon mint a munkáltatódnak jelezni hoyg visszamész és írsz egy papírt,vagy ők írnak tök mindegy, hogy 8órás munkaviszonyod mellett nem igényelsz és nem kapsz GYES-t...
én ezt azért erőltetem mert ugyanezt csináltam végig 1 hónapja, és a munkáltatómnak 3hétig magyaráztam hogy nem írom alá nekik azt a nyomtatványt hogy részesülök gyes-ben hiszen 8 órában nem jár, ők pedig folyton erőltették hogy de írjam alá...
ezzel trv-t szegtem volna,és plusz ők kedvesen a következő lépésben lecsökkentették volna a munkaidőmet 4 v 6 órára hisz úgy trv-es:DDD
nem dőltem be nekik...de ők ilyenek, gonoszak,nem akartak visszavenni:DD
szvl papírt írj nekik vagy csak sima levelet:)
mármint mire gondolsz?
a munkáltatód felé egy papírt hogy nem kapsz gyest, nem igényelsz,hisz 8órában nem jár...
a államkincstár meg nem fog semmit tenni, ha nem igényled nem kapsz,és kész...semmi intézni valód nincs...:)
További ajánlott fórumok:
- Mi történik, ha valaki nem hajlandó a népszámlálással kapcsolatos kérdőívet kitölteni?
- Hogyan kell a készpénzfizetési számlatömböt kitölteni?
- Hogyan tudok utánanézni egy IP címnek?
- Voltatok már olyan állásinterjún, ahol IQ tesztet is kellett kitölteni?
- Azt hallottam, hogy az allergia után is jár adókedvezmény.A szakorvosnak kell valami papírt kitölteni hozzá.Tudtok erről valamit?
- Lehetséges valahogy utánanézni 35 évvel ezelőtti újságnak, híreknek?