Gombás tokány recept
A Gombás tokány hozzávalói:70 dkg sertéshús
25 dkg erdei gomba
10 dkg vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
1 dl vörösbor
fekete bors
só
A Gombás tokány elkészítési módja:
A megmosott húst vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát szintén keskeny csíkokra vágva serpenyőben megsütjük. Amikor zsírját kiengedte, a megsült szalonnacsíkokat kiemeljük és félretesszük. Visszamaradó zsírjában egy nagyobb fej apró kockákra vágott vöröshagymát szalmasárgára pirítunk, és rátesszük az összevágott húst. Fedő alatt saját levében pároljuk. Ha szükséges, kevés vízzel időközönként felöntjük. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát, megsózzuk, fekete borssal meghintjük, ráöntjük a vörösbort, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Zöldborsós rizzsel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2007. dec. 4. 19:00
A gombás tokány elkészítési módja és hozzávalói.