Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gombás tokány recept

Gombás tokány recept

A Gombás tokány hozzávalói:
70 dkg sertéshús
25 dkg erdei gomba
10 dkg vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
1 dl vörösbor
fekete bors



A Gombás tokány elkészítési módja:
A megmosott húst vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát szintén keskeny csíkokra vágva serpenyőben megsütjük. Amikor zsírját kiengedte, a megsült szalonnacsíkokat kiemeljük és félretesszük. Visszamaradó zsírjában egy nagyobb fej apró kockákra vágott vöröshagymát szalmasárgára pirítunk, és rátesszük az összevágott húst. Fedő alatt saját levében pároljuk. Ha szükséges, kevés vízzel időközönként felöntjük. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát, megsózzuk, fekete borssal meghintjük, ráöntjük a vörösbort, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Zöldborsós rizzsel tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A gombás tokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook