Gázkonvektoros lakást (társasház) cirkóssá lehet alakítani? (tudásbázis)
Akkor lehet, hogy életemben egyszer jól jártam???
Hogy mik derülnek itt ki!!! Már ezért érdemes volt a ide benéznem....!!!
A munkadíj is?
Nagyon nem tűnik soknak.
A terv az lenne,hogy veszek egy felújítandó konvektorost-azon a környéken nem is nagyon hirdetnek mást,és a jelenlegi lakásom árából szereltetném a cirkót és a többi még szükséges felújítást.
Akkor előbb vigyek egy műszaki szakembert,hogy mérje fel,lehet-e egyáltalán átalakíttatni.16lakásos a társasház,nem biztos,hogy szerencsés lenne az összes kéményt nekem átalakíttatni
Ildi
Én nagyon kardoskodnék a cirko mellett, mert nekem ez is volt, meg az is, és igazán a saját bőrőmön és pénztárcámon éreztem a különbséget. A cirko nagyobb befektetés ls utána járás, de nagyon megéri.Nekem, aki télen a 25 fokot érzi komfortosnak, 2 tél alatt megtérült.
Nem tom milyen lakás, de ha emeletes társasházi, akkor először a kéménybélelés lehetőségének kell utána nézni, a ház engedélyezi-e, összegben hozzájárul-e. Családi háznál saját költségedre kell megcsináltatni, enélkül nem működhet a cirko
Ha ez meg van, akkor szakemberrel meg kell terveztetni a kiépítést. Ennek árában benne kell legyen, hogy a tervét engedélyezteti.
A tervtől nem szabad eltérni, mert esetleg a kivitelezést nem fogadják el.
Az elkészült "művet" a gázművekkel kellett átvetetni, ezt nálam a kivitelező intézte. Nem ismerem a mostani árakat, én 2005-ben csináltattam
Akkor szumma 300 e Ft ba került egy 63 nm-es lekás cirkója, de a kéménybélelést a társasház fizette.
Ha kicsi a lakás nem biztos hogy érdemes.
Meg a műszaki feltételek sem mindig adottak, konkrétan a füstgáz elvezetéssel lehetnek problémák.
Sziasztok!
Lehetséges?
Úgy gondoltam,hogy veszek egy kedvezőbb áru konvektorost,és amikor összejön a pénzem,átalakíttatom..
Amennyiben lehet,mennyiért kb.?
Ildi
További ajánlott fórumok:
- Zajongás(gyermekek által) egy társasházban
- Akik társasházban laknak és zenészek
- Miért nem mersz kapcsolatot alakitani?
- Mit tennétek, ha a társasház alatt ahol laktok egy pékség lenne és nem lehet szellőztetni tőle annyira büdös?
- Ha sürgősen megoldás szükséges a társasházban, mit és hogyan lehet tenni?
- Hogyan fűtsünk gázkonvektorokkal, hogy ne lépjük át az átlagot?