Gazdagság szegénység ellentét (beszélgetés)
rendelt kajáról a tapasztalatom, tisztelet a kivételnek.
Rosszat, drágán és keveset adnak.
👍 Jól teszed!
"Békeidőben" is veszélyes a rendelt kaja, hát még most!
Nem hiszem, mert ismerem.
És ha te ismeretlenül is látnád a körítést, amit hozzá művel, akkor te is ezt mondanád, nem csak belelátnád. :)
Én szeretem a főztömet,meg a családom is,szívesen is főzök.
Ha nyaralunk,akkor eszünk csak valahol,de inkább főzök ott is.
És nem azért mert nem telik étteremre,hanem mert ellenkezik az elveimmel es a rossz tapasztalatok miatt.
Tkp nekem az 1200 Ft-os ilyenolyan food is nagyon drága, mert nem ízlik.
Bezzeg kolléganő naagy csinnadrattával melegíti, tálalja, mert ő ettél menő, hogy foodot hoz neki a futár. Közben nyeli a nyálát, ahogy bámulja a házi rakott krumplimat. Hát, ez is egy életforma, ő tudja ... 😀
Biztosan.
Határeset ételeket rengeteg helyen eladnak,én azt köszönöm,nem kérem,inkább magamnak főzök mindig frisset.
Elképzelhető,hogy ahol ilyen 40-50 ezernél indul egy nagy tányéron kis semmi sznob menü,ott frissel az alapanyagok.
De én még nem őrültem meg egy adag ételért annyit fizetni.
Remélhetőleg vannak rendes vendéglősök is. Ez így elég felháborító.
Az biztos, hogy nekem büntetés más főztjét enni, bárhol is lenne, a sajátomat szeretem.
Úgy érzem kicsit szélsőségesen gondolkozol,attól hogy valaki gazdag meg lehet boldogtalan és magányos és fordítva is.
Vagy szegényen is lehet boldogtalannak és magányosnak lenni.
Vagy ha szerencsés vagy akkor olyan életet élsz amilyet szeretnél és ez nem feltétlenül jelent mindenfele tárgyaknak a birtoklását,meg egy csomó szolgáltatás igénybevételét.
Nincs mindenkinek igénye egy csomó pénzért megvehető szolgáltatásra attól,hogy elérhető és attól hogy van rá pénze.
Nem latom az osszefuggest.
A penz nem egyenlo a magannyal.
Sot! Penzes oregurak meselhetnenek errol ;)
Én amióta több étteremben is megfordultam munka kapcsán,eszem agában sincs sem rendelni,sem ott enni😂
Ha tudnak az emberek,hogy mit megetetnek velük akár nagyon sok pénzért is...
Én ezt nem osztom egyáltalán.
De ha van egy csomó pénzed,és közben este nincs aki megöleljen és azt mondja,hogy te vagy a mindenem akkor ebben az értelemben az ember a hajára kenheti a vagyonát.
Marha jó lehet gazdagnak lenni,én is nagyon szeretnék,de pénzen akkor sem lehet mindent megkapni.
Hát igen.
Pedig sokan státuszszimbólumnak képzelik.
További ajánlott fórumok:
- Hol kezdődik a szegénység?
- Nem tudok kitörni a szegénységből. Hiába tanultam, hiába...
- A szegénység megöli a szerelmet?
- Annyira, de annyira elegem van már a szegénységből, pénztelenségből! Szegény vagy, te hogy oldod meg a mindennapokat?
- Menstruációs szegénység kifejezés!
- Örökölt vagy önállóan megteremtett gazdagság