Fokhagymás, tepsis csülök recept
A Fokhagymás, tepsis csülök hozzávalói:2 közepes csont nélküli csülökszelet
2 nagyobb gerezd fokhagym
1 kk só
0,5 kk bors
0,5 dl olaj
A Fokhagymás, tepsis csülök elkészítési módja:
A csülköt alaposan megmossuk. A fokhagymát tisztítjuk, fokhagymaprésen átnyomjuk.. A csülök szeleteket az olajjal kikent tepsibe fektetjük. Bedörzsöljük a fokhagymával. Meghintjük sóval, borssal. Meglocsoljuk olajjal. Hagyjuk kb. 1 órát pihenni, hogy a fűszerek jól átjárják. Öntünk mellé 1-1,5 dl vizet,takarjuk le alufóliával. Előmelegített sütőbe toljuk, és puhára sütjük. Ha már eléggé puha, levesszük a fóliát és még a kívánt pirosságig pirítjuk, ez alatt többször meglocsolgatjuk a levével, hogy ne száradjon nagyon ki. Körete hagymás tört burgonya,és vegyes savanyúság.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. aug. 29. 23:56
A fokhagymás, tepsis csülök elkészítési módja és hozzávalói.