Fogyás terhesség alatt (beszélgetés)
Szia Mindenki!
A lányomnak van egy 1 éves kislánya. Még mindig anyatejes, persze minden egyéb ételt is eszik, amit az 1 évesek ehetnek. De emellett a napi 2-4 cicizés is megvan. A lányom egy dekát sem hízik, sőt fogyott a szoptatás alatt. Voltunk vérvételen, 1-2 vitaminhiányt leszámítva, minden oké. Nagyon kellene híznia, de egyelőre nem megy . Van ötlete valakinek?
:) Azt hittem be van! :)
Igazán nincs mit! :)
Igen, kb olyan mumus, mint a csoki. Én sem sokat ettem délelőtt.
Egyébként, ha van észrevételed, szívesen veszem! :)
Mármint, hogy esetleg sok, vagy rossz, amit eszem... :)
Detto. A terhesség elején küzdelmek árán, de lemondtam a cigiről. Akkor felszaladt 10 kiló. Ez volt a legnagyobb baj.
Most próbálok naplót nyitni, de valamiért nem engedi, ott szívesen látnálak! Addig itt írom le, hogy haladok! :)
Szia!
Sok szerencsét Neked! Na és persze gratula a gyermek áldáshoz!!! :) Ha sikerül, szívesen olvasnék az eredményről. :) Nekem is volt indok a hirtelen hízásra. Lemondtam egy káros szenvedélyemről. Na de ez most nem lényeg. A fiammal 20kilót híztam.
Szia!
Én most leszek 24 hetes terhes. Most fogok elkezdeni egy laza diétát, hogy ne ugorjon fel több, sőt, talán visszább menjen, mert sajnos elszaladt a ló. Ennek persze oka van, de az mindegy is. :)
Szóval remélem lehetséges. :)
Sziasztok!
Egy talán elég buta kérdésem lenne. Lehetséges az, hogy terhesség alatt figyelt étkezés mellett az ember lánya lefogyjon? Kicsit kacifántos ez így, de hallottam valakiről, aki molett alkat volt amikor teherbe esett, majd valamilyen étrendet követve fogyott a terhessége alatt. Lehetséges ez? Sajna most felülről verem a 100kilót, és lehet jön a baba...
Sziasztok!
Én most töltöttem be pár napja a12. hetet, 75 kgvel lettem terhes, aztán felhíztam 77-8ra, most megint 75-t mutat a mérleg, pedig annyit eszek mint egy elefánt. :-) Nem tudom mitől lehet, mindenesetre inkább örülök, hogy nem hízok, pedig hajlamos vagyok rá...
Én rengeteget ettem az első terhességem alatt, akkor 11 kilót híztam a 36. hétre, mire megszültem. Most még többet eszem és még mindig mínuszban vagyok a szülés előtti súlyomhoz képest.
Változó, ki mennyire éhes. Én pl. első terhességem elején nem nagyon voltam éhes, csak a végén. Most meg az első pillanattól kezdve, mégis csak nagyon lassan hízok.
Igen, lelassul az emésztés (általában), de nekem épp az ellenkezője a gondom, inkább hasmenésem van és volt is az első babámmal. Sokak szerint a magnézium miatt, merthogy kell szednem a göcsölések miatt.
Attól, hogy sokat eszel, még nem feltétlenül hízol nagyon. Sok ismerősöm 25-30 kilókat szedett fel, pedig alig ettek, én meg itt vagyok, a másik véglet, aki nehezen hízik (de csak terhesség alatt, amúgy elég hízékony alkat vagyok!). Emiatt nehogy visszafogd magad, ne kezdj fogyókúrába!!! Inkább azt nézd, mivel tudnád leginkább csillapítani az éhségedet. Egyél rostos ételeket, halat, csirkét, zöldségeket, sok gyümölcsöt. Néha 1-2 kocka csoki is belefér. A lényeg, hogy ne koplalj, hanem másként étkezz.
sziasztok én a 10. hétben vagyok de állandoan éhes vagyok
ez meddig lesz igy? nem akarok kovér lenni.
szoval meddig lesz nagy az étvágy? 9 honapon keresztül?
és az igaz hogy lelassul az emésztés terhesség alatt? mert ha ez igaz akkor valoszinu hizni fogok még mielott a baba nőne..:S
Szió!
Azért megnéztem volna a doki arcát:D
Szia!
Szedem én is a B6 vitamint.A már megszületett kisfiammal az Elevitet szedtem-tegnap a Gravidát ajánlotta a védőnő.Az étvágyammal semmi gond.A doki azt mondta,engem a babák leszívnak:( és azzal nyugtatott,nem kell majd fogyóznom-bár kéne:(
Még csak a 13 héten vagyok és már 5kg eltűnt:(((((
Tegnap már zsírszalonnát vettem:)
Bár én nem vagyok egy vékony alkat, én is elsírom magam, amikor látom, hogy csak fogyok, pedig már lassan terhességi diabéteszem lesz, annyi csokit eszek. :(
Talán ha sok szénhidrátot eszel, akkor sikerül. Meg fehérjét, csirkét, pulykát elsősorban. Bár nekem sem sikerül, pedig én aztán tényleg hízékony alkat vagyok.
Szerintem kérd a háziorvosod vagy a nőgyógyászod tanácsát, mitől hízhatsz. Elvileg a B6 vitamin jó étvágyat csinál meg önmagában is hizlal (nekem ez sem vált be, pedig napi 2X3 Magne B6-ot szedek).
Azért remélem, hogy megáll a fogyásod! Kitartás! A doki majd segít hízni, de ne aggódj, nehogy emiatt baja legyen a picinek!
Szia!
Hormonháztartás...hát nem is tudom.Tegnap voltam méreckedni-elsírtam magam 43kg vagyok-tehát megint fogytam.Mire megszületik a babám belőlem nem marad semmi:((((
Valakinek valami tipp-mitől szedhetnék fel pár kilót??
Köszi a hozzászólásokat:) De mitől lehet ez??
Azért most 8 kilót nem bírnék ki:)
17 hetes terhes vagyok. Nem voltam soha vékony. A lányommal 67 kilósan lettem terhes, 65 kilóra fogytam le, 15 hetesen kezdtem visszahízni, 20 hetesen sikerült behoznom a leadott kilókat. Most 69-ről indultam, 66-ra fogytam és rengeteget nassolok. Most ott tartok, hogy sikerült híznom egy kilót, így most 67 vagyok. Talán szülésre 11 kilót szedek fel megint (a lánykámmal 78 kilósan mentem szülni és utána rögtön le is ment minden felszedett kiló, teljesen vékony voltam).
Amúgy ne aggódj, fogyásnál is a baba elveszi azt, amire szüksége van. Ha tovább fogysz, akkor viszont lehet érdemes komolyabban venni.
További ajánlott fórumok:
- H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt
- Tapasztalatok a terhesség alatt, a 2. trimesztertől
- Mely ételeket jobb kerülni a terhesség alatt, illetve mik azok, amik fogyaszthatóak?
- Terhesség alatt szabad édesítőszert fogyasztani?
- Milyen ételeket ne fogyasszunk a terhesség alatt?
- Málnalevél tea fogyasztása a terhesség utolsó harmadában